Gość almerka2003 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 zauważyłem ostatnio ze przy uruchaminiu ciepłego silnika moja almi lubi gubić obroty tzn spadają tak ze czasami silnik gasnie co moze byc tego powidem .Almera jest z 2003 roku moze ktos miał taki problem i czym to sie skończyło chce wiedziec bo autko jest na gwarancji a znajac serwis to cuda potrafi wymyslic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 almerka2003 napisał: zauważyłem ostatnio ze przy uruchaminiu ciepłego silnika moja almi lubi gubić obroty tzn spadają tak ze czasami silnik gasnie co moze byc tego powidem Nie mam bladego pojęcia. Ale walcz o swoje. U ojca było tak, że na zimnym po zapaleniu obroty wskakiwały na sekundę na 1100 i gasł. Można było tak kilka albo kilkanaście razy odpalać, dodanie gazu rozwiązywało sprawę. Ojciec pojechał do ASO, tam mu próbowali wcisnąć, że "ten model tak ma". Ja się wpieniłem, wsadziłem ojca w swoj samochód, a jego zostawiliśmy im pod wjazdem, żeby przestygł, wróciliśmy po półtorej godziny, oczywiście mechanicy darli japę, że zastawiliśmy wyjazd. Ja wziąłem kluczyki i zacząłem odpalać almerkę przy mechanikach i kierowniku jakimś. Po kilku razach wysiadłem i się spytałem kto tu jest niedorozwojem, ja czy oni, żeby uwierzyć, że silnik z wtryskiem ma gasnąć przy zerowym obciążeniu po odpaleniu. Zaczeli coś pyskować, więc powiedziałem, żeby spadał do biura po kartkę, długopis i pieczątkę i pisał mi oświadczenie, pod którym chcę widzieć podpis mechanika i kierownika, że tak ma być, a ja to biorę do rzeczoznawcy, potem wysyłam do centrali nissana. Facet nie chciał tego zrobić (no niemożliwe, nie? ciekawe czemu ), więc włożyłem mu do ręki kluczyki i powiedziałem żeby brał samochód na warsztat i naprawiał. Jeszcze coś pyskował, że nie jestem właścicielem, więc już ostro wk* ojciec spytał się, czy ma to samo co ja powiedziałem powtórzyć i na kopach ich do roboty zagonić. Poskutkowało, na drugi dzień samochód był do odbioru i o dziwo wszystko działało (i działa do tej pory). Niestety, czasami trzeba sobie nerwów napsuć z ASO.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Mitch! Ale historia brachu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Miałem kiedyś takie same objawy, kiedy przez swoją przesadną oszczędność zmieniłem stacje Shell na Geant w Łodzi. Czy przypadkiem nie robiłeś ostanio takich eksperymentów z paliwem? Nara Modest :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 almerka2003 napisał: zauważyłem ostatnio ze przy uruchaminiu ciepłego silnika moja almi lubi gubić obroty tzn spadają tak ze czasami silnik gasnie co moze byc tego powidem .Almera jest z 2003 roku moze ktos miał taki problem i czym to sie skończyło chce wiedziec bo autko jest na gwarancji a znajac serwis to cuda potrafi wymyslic pozdrawiam jka dla mnie to moze byc cos z krokowym silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.