JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Was się pochwalił że był na myjce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 taaa w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 A ja się wziąłem za wygłuszanie Notka, ciągnę dalej to co zacząłem rok temu ale to temat w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) abstrahując od decyzji co do koloru, którego Broń Boże nie krytykuję - czarny jest bardzo efektowny (pomijając jego praktyczność - widoczny kurz i mocne nagrzewanie latem - ale o tym już wspominali moi szanowni koledzy) ciekaw jestem, czemu akurat czarny i akurat Tekna? czyżby tak cieniutko było w salonie z wyborem lakierów i wersji wyposażeniowych? czy też taki popyt mają 1,6-ki że schodzą na pniu i nie ma z czego wybierać? Edytowane 20 Listopada 2009 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwara11 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 1.6 w wersji Tekna był tylko czarny dostępny od ręki. Brak możliwości zamówienia innych kolorów, nawet z odbiorem na styczeń. Z tego co się orientuję tylko 1.4 jeszcze można zamawiać i to nie wszystkie wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zdecydowanie polecam wersję 1.6, na jeździe testowej sprawdziłem 1.4 przed zakupem i był bardzo mułowaty. 1.6 przy ruszaniu ze świateł może właścicieli niektórych nowych aut wprawić z zakłopotanie. Spalanie jest kwestią wyboru. Po mieście pali mi ok 8-9l/100 - sporo, ale mam za to sporą frajdę. Pozatym tekna jest fajnie wyposażona i ciekawie wygląda (metalowe pedały, czerwona nitka itp... taki niby sporto-wawy Jest jeszcze jedna zaleta 1.6 - przeglądy do 30 tys km, albo co 2 lata (zależnie co wystąpi szybciej), jak planuje się zakup auta na więcej niż kilka lat - to będzie to spora oszczędność. Mój następny samochód to też będzie Nissan... tyle, że QQ+2, ale pewnie za 2 lata jak spłacę Notka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czupiradełko Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Pozwólcie, że i ja wrzucę kamyczek do tego ogródka. Dość długo z moją małżonką zastanawialiśmy się nad wyborem pojazdu. Gdy już padło na Nissana znów pojawił się dylemat między QQ i Notkiem. Wprawdzie QQ jest naprawdę fany, ale niestety nie było nas stać na jakąś przyzwoicie wyposażoną wersję z dynamicznym silnikiem. Stwierdziliśmy, że lepszy będzie dość dobrze wyposażony Note, niż goły QQ. Tak też się stało. Jazdę próbną odbyłem Notem 1,4 i powiem, że dynamikę to on ma na poziomie raczej słabym. Zresztą od początku byliśmy nastawieni na diesla. 1.5 dCi to naprawdę dynamiczna jednostka i te 86KM naprawdę daje dużo frajdy z jazdy. Maksymalny moment obrotowy w niskim zakresie obrotów powoduje to, że można śmiało wyjechać ze skrzyżowania na 3 biegu z prędkością 30km/h. Do pracy jadę wiaduktem pod górkę i wjechanie na 4 biegu prędkością 40 km/h nie stanowi dla naszego auta żadnego problemu. Co do spalania, to przy obecnych niskich temperaturach w mieście wychodzi 5,6 l/100 a na trasie przy jeździe z v max 100km/h spalił 3,7 l/100 więc :-) Zdecydowanym na zakup Nota szczerze polecam 1,5 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zdecydowanym na zakup Nota szczerze polecam 1,5 dCi. Do czasu, aż w tym francuskim wynalazku padnie turbina, wtryski, sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 że o dwumasowym kole zamachowym nie wpomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czupiradełko Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zapomniałem dodać, że okres kredytowania tego pojazdu wybraliśmy dokładnie zbieżny z okresem trwania gwarancji więc jakby co... powiemy mu wtedy po czesiowemu: BAJ BAJ MASZKARO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 że o dwumasowym kole zamachowym nie wpomnę zepsuć może się wszystko i we wszystkim,jak się dba to się ma(trochę wyobraźni przy eksploatacji)A tak stawiając sprawę to lepiej kupić starego sunny lub golfa 1 .tam nie ma tych wszystkich ABS-ów i elektronicznych sresów co się mogą popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Manix,aleś do****ł z tym golfem,żadnego złomu niemieckiego,gdyby o ścisłość chodziło to wolałbym wsiąść do koreańczyka(Daewoo chociażby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Manix,aleś do****ł z tym golfem,żadnego złomu niemieckiego,gdyby o ścisłość chodziło to wolałbym wsiąść do koreańczyka(Daewoo chociażby) miało być"drastycznie" wkurza mnie takie biadolenie,co będzie jak będzie.1.5 dci to w tej chwili jedne z lepiej dopracowanych jednostek na rynku.wzmocnili wał,korbowody,tłoki i cylindry.zmienili osprzęt i awaryjne wtryskiwacze.pali tyle co nic, a rozumu nic nie zastąpi,jak ktoś będzie go katował a potem odrazu stopował ,lub dawał czadu na zimnym silniku,lał bylejakie paliwo -no cóż,to rozwali każdy silnik.ma swoje zalety i wady jak wszystkie jednostki.siemka i WESOŁYCH ŚWIĄT oraz NISSANIKÓW POD CHOJRAKIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zapomniałem dodać, że okres kredytowania tego pojazdu wybraliśmy dokładnie zbieżny z okresem trwania gwarancji więc jakby co... powiemy mu wtedy po czesiowemu: BAJ BAJ MASZKARO Albo masz dużo pieniędzy (w co wątpie bo kupiłeś Note) albo nie wiesz jeszcze ile jest wart samochód po trzech latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koala50 Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Witam mam pytanie czy w nissanie note z 2008 r jest instalacja w kierownicy do założenia sterowania radiem i tempomatem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi