Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Note 2009/2010

chris
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się wziąłem za wygłuszanie Notka, :D ciągnę dalej to co zacząłem rok temu :D

ale to temat w inne miejsce.

abstrahując od decyzji co do koloru, którego Broń Boże nie krytykuję - czarny jest bardzo efektowny (pomijając jego praktyczność - widoczny kurz i mocne nagrzewanie latem - ale o tym już wspominali moi szanowni koledzy) ciekaw jestem, czemu akurat czarny i akurat Tekna? czyżby tak cieniutko było w salonie z wyborem lakierów i wersji wyposażeniowych? czy też taki popyt mają 1,6-ki że schodzą na pniu i nie ma z czego wybierać?

Edytowane przez Dar1962

1.6 w wersji Tekna był tylko czarny dostępny od ręki. Brak możliwości zamówienia innych kolorów, nawet z odbiorem na styczeń. Z tego co się orientuję tylko 1.4 jeszcze można zamawiać i to nie wszystkie wersje.

• 4 tygodnie później...

Zdecydowanie polecam wersję 1.6, na jeździe testowej sprawdziłem 1.4 przed zakupem i był bardzo mułowaty. 1.6 przy ruszaniu ze świateł może właścicieli niektórych nowych aut wprawić z zakłopotanie.

Spalanie jest kwestią wyboru. Po mieście pali mi ok 8-9l/100 - sporo, ale mam za to sporą frajdę. Pozatym tekna jest fajnie wyposażona i ciekawie wygląda (metalowe pedały, czerwona nitka itp... taki niby sporto-wawy :)

Jest jeszcze jedna zaleta 1.6 - przeglądy do 30 tys km, albo co 2 lata (zależnie co wystąpi szybciej), jak planuje się zakup auta na więcej niż kilka lat - to będzie to spora oszczędność.

Mój następny samochód to też będzie Nissan... tyle, że QQ+2, ale pewnie za 2 lata jak spłacę Notka :D

• 2 tygodnie później...
Gość czupiradełko

Pozwólcie, że i ja wrzucę kamyczek do tego ogródka. Dość długo z moją małżonką zastanawialiśmy się nad wyborem pojazdu. Gdy już padło na Nissana znów pojawił się dylemat między QQ i Notkiem. Wprawdzie QQ jest naprawdę fany, ale niestety nie było nas stać na jakąś przyzwoicie wyposażoną wersję z dynamicznym silnikiem. Stwierdziliśmy, że lepszy będzie dość dobrze wyposażony Note, niż goły QQ. Tak też się stało. Jazdę próbną odbyłem Notem 1,4 i powiem, że dynamikę to on ma na poziomie raczej słabym. Zresztą od początku byliśmy nastawieni na diesla. 1.5 dCi to naprawdę dynamiczna jednostka i te 86KM naprawdę daje dużo frajdy z jazdy. Maksymalny moment obrotowy w niskim zakresie obrotów powoduje to, że można śmiało wyjechać ze skrzyżowania na 3 biegu z prędkością 30km/h. Do pracy jadę wiaduktem pod górkę i wjechanie na 4 biegu prędkością 40 km/h nie stanowi dla naszego auta żadnego problemu. Co do spalania, to przy obecnych niskich temperaturach w mieście wychodzi 5,6 l/100 a na trasie przy jeździe z v max 100km/h spalił 3,7 l/100 więc :-) Zdecydowanym na zakup Nota szczerze polecam 1,5 dCi.

Zdecydowanym na zakup Nota szczerze polecam 1,5 dCi.

Do czasu, aż w tym francuskim wynalazku padnie turbina, wtryski, sprzęgło ;)

Gość czupiradełko

Zapomniałem dodać, że okres kredytowania tego pojazdu wybraliśmy dokładnie zbieżny z okresem trwania gwarancji więc jakby co... ;) powiemy mu wtedy po czesiowemu: BAJ BAJ MASZKARO :devil:

że o dwumasowym kole zamachowym nie wpomnę :dribble:

zepsuć może się wszystko i we wszystkim,jak się dba to się ma(trochę wyobraźni przy eksploatacji)A tak stawiając sprawę to lepiej kupić starego sunny lub golfa 1 .tam nie ma tych wszystkich ABS-ów i elektronicznych sresów co się mogą popsuć:):warning:

Manix,aleś do****ł z tym golfem,żadnego złomu niemieckiego,gdyby o ścisłość chodziło to wolałbym wsiąść do koreańczyka(Daewoo chociażby)

Manix,aleś do****ł z tym golfem,żadnego złomu niemieckiego,gdyby o ścisłość chodziło to wolałbym wsiąść do koreańczyka(Daewoo chociażby)

miało być"drastycznie" :devil: wkurza mnie takie biadolenie,co będzie jak będzie.1.5 dci to w tej chwili jedne z lepiej dopracowanych jednostek na rynku.wzmocnili wał,korbowody,tłoki i cylindry.zmienili osprzęt i awaryjne wtryskiwacze.pali tyle co nic, a rozumu nic nie zastąpi,jak ktoś będzie go katował a potem odrazu stopował ,lub dawał czadu na zimnym silniku,lał bylejakie paliwo -no cóż,to rozwali każdy silnik.ma swoje zalety i wady jak wszystkie jednostki.siemka i WESOŁYCH ŚWIĄT oraz NISSANIKÓW POD CHOJRAKIEM :dribble:

Zapomniałem dodać, że okres kredytowania tego pojazdu wybraliśmy dokładnie zbieżny z okresem trwania gwarancji więc jakby co... ;) powiemy mu wtedy po czesiowemu: BAJ BAJ MASZKARO :devil:

Albo masz dużo pieniędzy (w co wątpie bo kupiłeś Note) albo nie wiesz jeszcze ile jest wart samochód po trzech latach :whistle:

• 6 lat później...

Witam

mam pytanie czy w nissanie note z 2008 r jest instalacja w kierownicy do założenia sterowania radiem i tempomatem

Pozdrawiam