Szakal1990 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam, jak nalać olej do skrzyni biegów? Przeczytałem że należy to zrobić przez linkę prędkościomierza, lecz nie chce odkręcić o tę "jedną" śróbke za za dużo. Mam wykręcić tę pseudo nakrętkę nr 22 czy coś innego. Micra K11 silnik 1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam, jak nalać olej do skrzyni biegów? Przeczytałem że należy to zrobić przez linkę prędkościomierza, lecz nie chce odkręcić o tę "jedną" śróbke za za dużo. Mam wykręcić tę pseudo nakrętkę nr 22 czy coś innego. Micra K11 silnik 1.0 Tylko śrubkę M6 obok linki i wyciągasz cały ślimak wraz z linką.Co prawda to jest fotka z K10 ,ale zasada jest taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal1990 Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 dziękuje za odpowiedz. Idę walczyć z tą śrubką. Jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak sprawdzić poziom oleju a druga sprawa wyciąłem ten cały ślimak ale linka stała się strasznie długa no i pokazuje 60 km /h jak wkręcę wróci to do normy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 dziękuje za odpowiedz. Idę walczyć z tą śrubką. Jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak sprawdzić poziom oleju a druga sprawa wyciąłem ten cały ślimak ale linka stała się strasznie długa no i pokazuje 60 km /h jak wkręcę wróci to do normy ? Poziom oleju jest pokazany na rysunku,powinien znajdować się pomiędzy tymi kreskami.A co do wskazań szybkościomierza to powinno wrócić do normy po przejechaniu kawałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.