Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Gasnie na benzynie na niskich obrotach

Gość kwiatekbydg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kwiatekbydg

Witam. Mam problem z moim sunnym. Otoz usterka jest to iz samochod gasnie na wolnych obrotach na benzynie. Nie moge go odpalic na benzynie, odpalam go na gazie( teraz przychodzi zima wiec musze cos z tym zrobic) jak przelacze sie na benzyne to gasnie mi na wolnych obrotach. Ponizej 2 tys. gasnie. Wiecie moze w czym rzecz?

PS. moglby ktos mi pstryknac zdjecie gdzie znajduje sie silniczek krokowy? Chcialbym go sprawdzic moze to cos da...

U mnie było podobnie.

Na gazie smigał cacy a na benzynie gdy był ciepły gasł na niskich obrotach lub jak sie jechalo i wrzucilo na luz tez...

U mnie okazała sie usterka elektrozaworu.

Mi udało sie dorwać tanio caly gaźnik i wymieniłem.

Teraz śmiga dobrze i na gazie i na benzynie.

P.S. ale poszukaj dobrze bo jest kilka takich postów.. Sam niedawno szukałem.. :)

temat byl walkowany pare razy...wszystko zalezy od tego jaki masz silnik czy GA14/16DE czy DS ...jesli wtrysk to powodem moze byc np. zaklocenie strugi powietrza spowodowane zwezka czyli mikserem zamontowanym nad przeplywka ... poszukaj w dziale lpg tam jest wiecej ten temat poruszony razem ze zdjeciami itd. no i na przyszlosc pisz dokladniej jakie masz auto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...