Gość Konstruktor Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam, Mam dwa baniaczki oleju napędowego po 4 litry jeden sprzed 2 lat drugi ma rok pozostało tam w sumie około 3 litrów oleju, olej jest identyczny ten sam w obu, stał sobie w piwnicy bo zawsze zostawało go. I teraz w almerce mieści się 2,7 l oleju czy jak będę teraz wymieniał mogę go użyć? czy muszę znów kupować nowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Sprawdź datę produkcji powinna byc na opakowaniu: olej syntetyczny ma trwałość ok 5 lat, półsyntetyk 3 lata, mineralny rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Właśnie sprawdziłęm i kurcze nie ma.... Gdzie powinna się zazwyczaj znajdować na Oleju Mobil 1 Formuła S 10w40?? Koło zakrętki niema na dole niema.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Właśnie sprawdziłęm i kurcze nie ma.... Gdzie powinna się zazwyczaj znajdować na Oleju Mobil 1 Formuła S 10w40?? Koło zakrętki niema na dole niema.. Pewnie się starł, zazwyczaj jest to nadruk w okolicy szyjki. Zobacz jeszcze na metce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Pewnie się starł, zazwyczaj jest to nadruk w okolicy szyjki. Zobacz jeszcze na metce. Ew. pod spodem powinien być wytłoczony miesiąc i rok produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Że tak wtrącę, może nie ścisle związane z tematem ale ze starym olejem Co robicie ze starym przepracowanym olejem spuszczonym z silnika ? Chcę jutro wymienić olej ale dzowniłem po kilku firmach utylizujących m.in. oleje ale tak małej ilości nie przyjmują... W warsztatach przyjmują bez opłat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Raczej nie bo oni też płacą za utylizacje Myśle, że lepiej dać te dwie dychy i mieć z głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Problem z tym, że w warsztacie wo spuszczą Ci olej i odrazu leją nowy, a ja wolę jak mi zleci cały stary, a potem zaleję sobie nowy. No tak jakoś mam Bynajmniej nie chodzi mi o kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.