lukas509 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i mojej primerki. Posiadam primerę 1.6 benzyna, 99KM, 2000rok., która od nowości jeździ na oleju shell helix 10w60 ultra racing. Za około 3 miesiące czeka mnie wymiana oleju i zastanawiam się nad zmiana oleju na inny. Auto ma przejechane 150 tyś. może przejśc juz na półsyntetyk? Jaki olej polecacie? i czy warto w ogóle go zmieniać? Bardzo proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Jak nie bierze oleju to nie zmieniaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas509 Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 właśnie nie bierze oleju, silniczek pracuje super i jest suchutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffaello77 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Dołącze do tematu....ja kupiłem P11.144 kombi 2.0 benz 2000r i też muszę wymienić Tylko jaki wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Jak podał ulisses, jeżeli nie bierze oleju to trzymać ciągłość i nie zmieniać - no chyba że komuś się nudzi bo ma za dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffaello77 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Kupiłem Primerkę i zmieniłem na zalecANY NA FORUM Valvoline 10W40, silnik pracuje super, cicho i tak inaczej;) Jeszcze raz dzięki forum zrobiłem coś fanego dla mojego autka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas509 Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Dzięki za informację. Wezmę to pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.