chemmist Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witajcie! Wiem że tempomat występował w tym aucie przy silniku 2.0 benzyna, przed liftem na zamówienie, po lifcie ponoć seryjnie. Czy ktoś wie czy można go dołożyć, i jakie elementy są potrzebne? Jak rozwiązane jest sterowanie tempomatem, czy jest w kierownicy, czy w manetce? Właścicieli aut z tempomatem i tych co dokładali proszę o info Aha, Pan w ASO nie potrafił mi pomóc Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinio_lodz Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 hmm ja mam 2.0 benzyna 2004 ale nie wiem czy tempomat był dokładany czy był już w tej wersji seryjnie (TECNA) w każdym bądź razie sterowanie tempomatem jest przy kierownicy i wygląda analogicznie jak sterowanie radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 hmm ja mam 2.0 benzyna 2004 ale nie wiem czy tempomat był dokładany czy był już w tej wersji seryjnie (TECNA) w każdym bądź razie sterowanie tempomatem jest przy kierownicy i wygląda analogicznie jak sterowanie radia to jest już wersja po lifcie? Ja też mam Teknę, ale przed liftem, mógłbym cię poprosić o zrobienie zdjęcia tego ustrojstwa? orientujesz się gdzie to jest podłączone - jakaś kostka pod kierownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinio_lodz Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 to jest już wersja po lifcie? Ja też mam Teknę, ale przed liftem, mógłbym cię poprosić o zrobienie zdjęcia tego ustrojstwa? orientujesz się gdzie to jest podłączone - jakaś kostka pod kierownicą? co do podłączenia to nie mam pojęcia - jeśli chodzi o wygląd to masz na zapożyczonej fotce z otomoto - tyle że moja kiera jest połączeniem tych 2 na zdjeciu tzn. po lewej ma sterowanie radia a po prawej tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 co do podłączenia to nie mam pojęcia - jeśli chodzi o wygląd to masz na zapożyczonej fotce z otomoto - tyle że moja kiera jest połączeniem tych 2 na zdjeciu tzn. po lewej ma sterowanie radia a po prawej tempomat dzięki, przynajmniej wiem jak to wygląda będę szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PrzemekElbląg Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Witam wszystkich, w mojej primerze po lewej stronie kierownicy pod kierunkowskazem jest dżwignia od tempomatu z napisami różnymi-tempomatu, nie wiem jak to włączyć w trakcie jazdy nic mi się nie zapala żadna kontrolka. Czy ktoś wie o co chodzi? Witam wszystkich, w mojej primerze po lewej stronie kierownicy pod kierunkowskazem jest dżwignia od tempomatu z napisami różnymi-tempomatu, nie wiem jak to włączyć w trakcie jazdy nic mi się nie zapala żadna kontrolka. Czy ktoś wie o co chodzi? ja mam podobnie mam wersje szwedzką i po lewej pod kierunkiem jest dzwignia od tempomatu tez nie reaguje, rozbierałem cześciowo kolumnę kierowniczą i kabel zniknął w głebi deski rozdzielczej nie mam odwagi dalej rozbierać, byłem w serwisie to zaczynają rozmawiać tylko wtedy jak się podłączy pod ich komputer 150 zł,świeciłem mocnym halogenem w deskę rozdzielcza to nawet nie mam kontrolki od tempomatu ale mam dżiwignie która nie reaguje, nie mam kasy teraz na robienie tego, mam 1,8 benzyna 2003 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam wszystkich, w mojej primerze po lewej stronie kierownicy pod kierunkowskazem jest dżwignia od tempomatu z napisami różnymi-tempomatu, nie wiem jak to włączyć w trakcie jazdy nic mi się nie zapala żadna kontrolka. Czy ktoś wie o co chodzi? ja mam podobnie mam wersje szwedzką i po lewej pod kierunkiem jest dzwignia od tempomatu tez nie reaguje, rozbierałem cześciowo kolumnę kierowniczą i kabel zniknął w głebi deski rozdzielczej nie mam odwagi dalej rozbierać, byłem w serwisie to zaczynają rozmawiać tylko wtedy jak się podłączy pod ich komputer 150 zł,świeciłem mocnym halogenem w deskę rozdzielcza to nawet nie mam kontrolki od tempomatu ale mam dżiwignie która nie reaguje, nie mam kasy teraz na robienie tego, mam 1,8 benzyna 2003 rok Witam. Chciałbym odświerzyć temat. Czy kto już wie jak uruchomić taki tempomat??? Może jakiś krótki opis jak to ustrojstwo uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uri Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 witam Ja mam primerkę 1,9 dci z 2005 i tempmat mam po prawej stronie kier a po lewej sterowanie radiem i cd Po właczeniu tempomatu zapala sie zielony napis w CRUISE w lewym dolnym rogu deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witam. Chciałbym odświerzyć temat. Czy kto już wie jak uruchomić taki tempomat??? Może jakiś krótki opis jak to ustrojstwo uruchomić? Witam, czy już doszedłeś do tego jak ten typ tempomatu uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ja mam wersje tekna z 2002 sedan i nie mam tempomatu widocznie nie byl montowany seryjnie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 jesli chce ci się bawić w puzle i masz kompa z oprogramowaniem to możezsz próbować się bawić ale obawiam się że skórka za wyprawke zmiana fajery zmiana wiązki pod fajerą (może nie koniecznie) może pedał gazu?? (jeżeli w benzynie nie było potencjometra) komputer (lub oprogramowanie) jesli latasz po autostradzie to tak przydaje sie u nas rewelacyjnie spisuje się do 90 bo nasze drogi nie maja certyfikatu na wieksze prędkosci ale fakt jak jest to jest to duze ułatwienie w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 witam miałem przed nissanem golfa 3 1.9tdi i tempomat udało mi się samemu zmontować i latał mi rewelacyjnie, lecz teraz mam primerke z 2004 roku z silnikiem 1.9 diesel i szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać myślałem że na forum coś znajdę na temat tempomatu lecz widzę ze nic nie ma na temat schematów....lipka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 witam miałem przed nissanem golfa 3 1.9tdi i tempomat udało mi się samemu zmontować i latał mi rewelacyjnie, lecz teraz mam primerke z 2004 roku z silnikiem 1.9 diesel i szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać myślałem że na forum coś znajdę na temat tempomatu lecz widzę ze nic nie ma na temat schematów....lipka Często będziesz używał tego urządzenia? Czy chcesz zamontować go tylko po to by je mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 często jeżdżę po trasie tak więc tempomat w moim przypadku się sprawdza, a czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ilość przejechanych kilometrów jest sprawą kluczową odnośnie opłacalności tej operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 heh w golfie koszt zrobienia tempomatu(działającego jak fabryczny) nie przekroczył u mnie 100zł tak więc dużo mnie nie wyniósł, a kilometrów trochę robię dlatego też jeżdżę dieslem, bo po trasie bardziej mi się opłaca tym bardziej przy skrzyni 6-biegowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Finanse to jedno, a robocizna i poświęcony czas to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 to finanse na ile wyceniasz? roboczo-godzina to drugie, jak w golfie robiłem to zeszło i cały dzień ale efekt warty poświęconego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 robiłem to zeszło i cały dzień ale efekt warty poświęconego czasu właśnie o to chodzi, nie zawsze kasa jest najważniejsza lecz efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon2160 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 tyle to ja wiem i czasu nie żałuję jak poświęcam go na auto, jak miałem golfa to poświęciłem mu tyle czasy że szok ale ładnie mi wyszedł, można go na YT obejrzeć, sprzedać sprzedałem ale efekt całości wyszedł niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi