jaackoo Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam Niedawno kupiłem Nissana Primere (P11)a ostatnio zauważyłem że nie załącza się ABS - żadna kontrolka nie świeci. Mam więc pytanie jak mogę sprawdzić czy jest podłączony lub co warto sprawdzić? czy od razu dać do elektryka? Zna ktoś godnego polecenia elektryka w Poznaniu? Pozdrawiam Jaackoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Kolego w dziale primera jest bardzo dobrze opisany temat ABS , polecam lekturę. Częstym przypadkiem są utlenione przewody czujników przednich. Przy każdym uruchomieniu kontrolka abs powinna się zapalić i po chwili zgasnąć ,więc żarówka przepalona lub wyjęta. Miernik w rękę i mierzysz czujnik przy każdym kole , Powinno być coś około 1,6 oma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.