Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zamontowanie halogenów do typu visia

piotr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nota z wyprzedaży rocznika i szczerze mówiąc niemiałem wielkiego wyboru ( 2 modele) oczywiście zastały tylko te najuboższe wersje i tu moje pytanie czy ktoś z was drogich współwaśćcieli nota dokładali halogeny po zakupie w miejsce tych śmiesznych zaślepek czy robiliście to w serwisie i oczywiście ile was to kosztowało cena samych halogenów nie jest wysoka, ale to oczywiście wcale może nie oznaczać że taka operacja poprawy bezpieczeństwa się będzie opłacała

Piotr,jeżeli masz wersję Visia,to nie wiem czy masz już założone okablowanie.Sprawdź,zerknij za te zaślepki(można je bez większego problemu wyjąć)czy jest za zaślepką przewód z kostką.Jeżeli nie,to gra niewarta swieczki,...kupa kasy.Jeżeli masz przewody to koszt nie jest taki duży.Z allegro kupujesz Halusy,przełączniki do kierownicy no i w serwisie okulary do halogenów,montaż samodzielny,ok 1h i wszystko działa.

Edytowane przez JACKO29

nie wiem Piotr, co widzisz śmiesznego w zaślepkach halogenów - są piękne, wyglądają jak końcówki działka wielolufowego typu Vulkan :dribble:

No może o te działka właśnie chodzi :D

Zmieniając trochę temat zastanawiałem się czy w miejsce halogenów nie założyć świateł do jazdy w dzień. Położenie w zderzaku odpowiada normom umiejscowienia "świateł dziennych", tylko co włożyć????

Halogenów nie będę zakładać ponieważ nie widzę ich zastosowania (95%przejechane to miasto)

rozsądnym rozwiązaniem byłoby zastosowanie pasujących do otworów LED-owych okrągłych zestawów do jazdy dziennej - np jak tutaj:

http://www.allegro.pl/item766077119_lampy_jazdy_dziennej_rl_e11_homologacja_2x4_led.html

choć ja szukałbym czegoś produkcji Hella

http://www.allegro.pl/item799515546_swiatla_dzienne_hella_germany_technologia_led.html

Edytowane przez Dar1962

Ale przy takiej zabawie to pamietajcie panowie że w zderzaku są specyficzne prowadzenia w które wprowadza się lampy,jakakolwiek próba zamiany kończy się na albo wycinaniu zderzaka,albo ścinaniu korpusu lamp,i jedno i drugie nie jest tak łatwo wykonalne.

• 2 tygodnie później...

Ale przy takiej zabawie to pamietajcie panowie że w zderzaku są specyficzne prowadzenia w które wprowadza się lampy,jakakolwiek próba zamiany kończy się na albo wycinaniu zderzaka,albo ścinaniu korpusu lamp,i jedno i drugie nie jest tak łatwo wykonalne.

Witam.A czy w Aczenta jest okablowanie halogenów?

Witam.A czy w Aczenta jest okablowanie halogenów?

Jakbyś poczytał trochę ,to byś się dowiedział że tak,nawet bezpiecznik jest na swoim nmiejscu.

Witam mam nota z wyprzedaży rocznika i szczerze mówiąc niemiałem wielkiego wyboru ( 2 modele) oczywiście zastały tylko te najuboższe wersje i tu moje pytanie czy ktoś z was drogich współwaśćcieli nota dokładali halogeny po zakupie w miejsce tych śmiesznych zaślepek czy robiliście to w serwisie i oczywiście ile was to kosztowało cena samych halogenów nie jest wysoka, ale to oczywiście wcale może nie oznaczać że taka operacja poprawy bezpieczeństwa się będzie opłacała

nawet jeśli nie masz instalki to nie przepłacisz jeśli zrobisz to tak(co prawda tu jest tiida ale halogeny są właściwie identyczne)KROK PO KROKU:

http://forums.nissanversa.org/zerothread?cmd=print&id=363158

w naszych warunkach połączenie elektryczne musi być zmodyfikowane zgodnie z polskimi przepisami dot.oświetlenia auta.

Edytowane przez manix

Manix,to nie ma się nijak do montażu w Note.Roboty od groma jeszcze wątpliwej jakości.Okulary do halusów koszt ok 70-80 zeta nowe! i po co ciąć i kombinować.Halusy na allegro ok150 zeta komplet i to oryginały.Jak jest instalacja to nie ma co kombinowac(a w acencie jest) tylko wkładać i zmienić kombajn przy kierownicy koszt 100zeta (na allegro)i jest wszystko w pełni sprawne,oryginalne bez prowizorki.Czas pracy 30 minut dla wprawnego.

Manix,to nie ma się nijak do montażu w Note.Roboty od groma jeszcze wątpliwej jakości.Okulary do halusów koszt ok 70-80 zeta nowe! i po co ciąć i kombinować.Halusy na allegro ok150 zeta komplet i to oryginały.Jak jest instalacja to nie ma co kombinowac(a w acencie jest) tylko wkładać i zmienić kombajn przy kierownicy koszt 100zeta (na allegro)i jest wszystko w pełni sprawne,oryginalne bez prowizorki.Czas pracy 30 minut dla wprawnego.

1)mi powiedzieli że zaślepki tylko w komplecie z halusami (w a.s.o. 940zł)

2)ktoś tu pisał że chyba nie ma pociągniętych kabli

3)to tylko poglądowa strona dla tych co chcą SAMI :devil:

pozdrowaśki :D

jakoś nie mogę uwierzyć w brak instalacji,czy może się ktoś wypowiedziec,z tych co sprawdzał w visii???

Edytowane przez manix

No własnie,byłoby dobrze jakby ktoś z Visii sie wypowiedział...

Okulary do halusów kupiłem w serwisie Nissana w Chorzowie,bez problemu bez halogenów,cena ok100 zł,na allegro ok70,oczywiscie musiałem czekac bo nie mieli osobno,ale sprowadzili.

No własnie,byłoby dobrze jakby ktoś z Visii sie wypowiedział...

Okulary do halusów kupiłem w serwisie Nissana w Chorzowie,bez problemu bez halogenów,cena ok100 zł,na allegro ok70,oczywiscie musiałem czekac bo nie mieli osobno,ale sprowadzili.

ja do tiidy na allegro poluję od 10 miesięcy i jakoś "aza....".znalazłem na ebeyu w hongkongu za

28$ cały zestaw halusy +okulary+kabel i włącznik,ale nie mam tam konta no i nie wiem czy mają homologację.mam instalkę nawet przełącznik i kontrolka(jak włączę przednie halogeny których nie mam to się pali :lol: )bo mam acentę z pak,stylle.ale wszystko założone a o halusach zapomnieli.a w zamian dali mi zimówki,bo akurat nie mieli halogenów na stanie.dlatego szukam tych nieszczęsnych okularów do tiidy.też nie rajcuje mnie przeróbka orginalnych zaślepek.

No to wytrwałości,musisz polować,ja też czekałem.U mnie okablowanie było,ale już przełączników do kiery i reszty nie było.

• 2 tygodnie później...

Jak nie wiesz czy jest instalacja to się połóż z przodu samochodu na wysokości "działka" i włóż rękę "lata" luźny kabel z wtyczką :lol:

Manix to kiepsko szukasz bo przy pierwszym podejściu 2 kpl znalazłem :dribble:

JACKO masz może zdjęcia z montażu, jak tam w środku wygląda, bo ja znalazłem 2 sposoby mocowania. Będę wdzięczny

Właśnie przyszła manetka z funkcją halogenów, jak tylko będę miał chwilę to ją zakładam :devil:

Edytowane przez El_Diablo

El... sorry ale nie mam,oprawy mają profilowaną obudowę,to profilowanie pasuje do wytłoczenia w zderzaku,i mocowanie jest na jedną śrubkę.

Manix to kiepsko szukasz bo przy pierwszym podejściu 2 kpl znalazłem :dribble:

no to wal gdzie ,tylko pamiętaj że chodzi o okulary (nie halusy)do tiidy (nie note):)no co dasz link:)????

no to wal gdzie ,tylko pamiętaj że chodzi o okulary (nie halusy)do tiidy (nie note):)no co dasz link:)????

Sorki do Tiidy ??? to nie wiem myślałem o Nocie

Manix,jeżeli ja kupiłem do Note,nowe w serwisie,to podejrzewam że do Tiidy też można znaleźć.Nie wątpię że nie bez kłopotów,bo w kilku serwisach chcieli komplet sprowadzić....ale się udało,wytrwałości życzę :D

• 1 rok później...

Witam Was,

właśnie założyłem halogeny do mojego Notka Visia, okablowanie jest trzeba się dostać od strony nadkola bo mocowanie jest na jedną śrubkę którą się przykręca właśnie od tej strony, jedynym problemem jest przykręcenie od strony pasażera, ponieważ tam jest również zbiornik od spryskiwaczy i chwilkę dłużej trzeba się namęczyć. Zamiana przełącznika pod kierownicą jest dziecinnie prosta trzy śrubki od osłony kierownicy i wyjąć z zaczepów przełącznik.

Tego idio..... co wymyślił wymianę żarówek w halogenach to kazał bym mu to robić na mrozie, żeby mu rączki zmarzły.

W sumie to jest 1,5h roboty przy tym jak człowiek nie wie czyli tak jak ja.

Pozdrawiam wszystkich Yogi :rolleyes:

Chociaż byś wiedział....tak jak ja :D też niewiele byś skrócił montaż,niestety zbyt wiele miejsca tam nie ma.