Gość el_pollaco Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam... Mam problem ponieważ posiadam sunny i problem w tym żenie moge go odpalić... Mianowicie auto kiedyś miało immobiliser taki wkładany Conlog czy cos takiego, i kiedys ten immobilajzer zgubiłem... Wiec jakos go zdemontowałem i ominąłem go poprzez kombinowanie z kablami od niego i auto normalnie działało przez jakies 3 miesiace jak nie dłuzej... Pewnego dnia wróciłem nim do domu odstawiłem i nastepnego dnia wsiadam do auta przekrecam stacyjke a tu silnik wogóle nie kręci... wiec znów podłubałem w tych kaablach i odpalił 4-5 razy zaizolowałem kable i auto nie odpalilo i tak juz stoi 2 dzien... Nie mam pojęcia co może być przyczyna ale napewno nie akumulator... Dodam że lampki kontrolne świeca i przekręcając kluczyk dalej nic sie nie dzieje prócz odgłosu pstrykania za każdym przekręceniem na przekaźniku i pod maską... Prosze pomożcie bo ja sie na tym dogłębnie nie znam... Któryś z forumowiczów kazał mi spradwdzić wtyk od rozrusznika i niby poprawiłem ale nadal jest bez zmian... Pozdrawiam i prosze o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Mam podobną sprawe co prawda rzrusznik padł iskra jest paliwo dochodzi a nie chce odpalić nawet jak go na lince ciągne :/ nie długo reaszte powiem co i jak bo robię go Wyciągnij rozrusznik zobacz szczotki i ten wirnik cały czy jest dobry bo moze on sie zj***ł i szczotki na nim sie zawiesiły albo zablokowały jak jeden taki mały paseczek metalowy pękł u mnie to napewno , a druga rzecz nie wiem nie chce odpalić jak go ciagam na lince nic zero odezwu nawet nie zachłysnie sie paliwem a wszystko dochodzi iskra jest swiece nowe przewody nowe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rosomak1983 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 W przypadku pierwszym rozrusznik chyba padł. W drugim jakby pompa jesli rzeczywscie iskra jest. PS jakie macie silniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 1.6 16V 1991rok na gaźniku ... nie wiem chyba bede musial go sprzedac w takim stanie .. ile za nismo moglbym wziac? nizej link z polskiej jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola3131 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Panowie mam pytanie apropo odpalania w sunny, jak próbuje uruchomić nie kręci wogóle zapłon i nie ma iskry ale jak jednocześnie wcisne do końca gaz odpala za pierwszym razem co może by przyczyną. Z góry dziękuje za podpowiedz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamus223 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Sprawdz czy nie masz poluzowanych klem na akumulatorze, albo rozrusznik jest do regeneracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.