Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z odpaleniem;(

Gość el_pollaco

Rekomendowane odpowiedzi

Gość el_pollaco

Witam... Mam problem ponieważ posiadam sunny i problem w tym żenie moge go odpalić... Mianowicie auto kiedyś miało immobiliser taki wkładany Conlog czy cos takiego, i kiedys ten immobilajzer zgubiłem... Wiec jakos go zdemontowałem i ominąłem go poprzez kombinowanie z kablami od niego i auto normalnie działało przez jakies 3 miesiace jak nie dłuzej... Pewnego dnia wróciłem nim do domu odstawiłem i nastepnego dnia wsiadam do auta przekrecam stacyjke a tu silnik wogóle nie kręci... wiec znów podłubałem w tych kaablach i odpalił 4-5 razy zaizolowałem kable i auto nie odpalilo i tak juz stoi 2 dzien... Nie mam pojęcia co może być przyczyna ale napewno nie akumulator... Dodam że lampki kontrolne świeca i przekręcając kluczyk dalej nic sie nie dzieje prócz odgłosu pstrykania za każdym przekręceniem na przekaźniku i pod maską... Prosze pomożcie bo ja sie na tym dogłębnie nie znam... Któryś z forumowiczów kazał mi spradwdzić wtyk od rozrusznika i niby poprawiłem ale nadal jest bez zmian... Pozdrawiam i prosze o pomoc...

Mam podobną sprawe co prawda rzrusznik padł iskra jest paliwo dochodzi a nie chce odpalić nawet jak go na lince ciągne :/ nie długo reaszte powiem co i jak bo robię go

Wyciągnij rozrusznik zobacz szczotki i ten wirnik cały czy jest dobry bo moze on sie zj***ł i szczotki na nim sie zawiesiły albo zablokowały jak jeden taki mały paseczek metalowy pękł u mnie to napewno , a druga rzecz nie wiem nie chce odpalić jak go ciagam na lince nic zero odezwu nawet nie zachłysnie sie paliwem a wszystko dochodzi iskra jest swiece nowe przewody nowe ...

• 2 miesiące temu...

Panowie mam pytanie apropo odpalania w sunny, jak próbuje uruchomić nie kręci wogóle zapłon i nie ma iskry ale jak jednocześnie wcisne do końca gaz odpala za pierwszym razem co może by przyczyną.

Z góry dziękuje za podpowiedz :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...