Gość mikein Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam, próbuje odpowietrzyć sprzęgło w almerze 2006 1,5 dci i nie moge znaleźć śrubki-kapilarka do odpowietrzania tzn znalazłem przy samym wejsciu do skrzyni biegów, ale jest to plastikowy kapilarek,(taki jak przy zaciskach hamulcowych) którego nie można odkręcić Prosze o pomoc jesli ma ktos moze ksiazke serwisową z tym silnikiem to będe wdzięczny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 No i dobrze znalazłeś z tym że tego się nie odkręca a wyjmuje zabezpieczenie (taka spężynka łącząca dwa elementy). Żeby odpowietrzyć układ ktoś musi pompować sprzęgło a ty dociskać przewód (ten przed tym zabezpieczeniem) jak jest wciśnięte sprzęgło to trzeba popuścić ten przewód i wtedy płyn poleci odpowietrznikiem i tak kilka razy, zdarza się że niemożna utrzymać tego przewodu podczas pompowania - ciśnienie wypycha go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikein Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 No i dobrze znalazłeś z tym że tego się nie odkręca a wyjmuje zabezpieczenie (taka spężynka łącząca dwa elementy). Żeby odpowietrzyć układ ktoś musi pompować sprzęgło a ty dociskać przewód (ten przed tym zabezpieczeniem) jak jest wciśnięte sprzęgło to trzeba popuścić ten przewód i wtedy płyn poleci odpowietrznikiem i tak kilka razy, zdarza się że niemożna utrzymać tego przewodu podczas pompowania - ciśnienie wypycha go. Dzięki za szybką odpowiedź ale kurcze blaszka rozwiązanie nie komfortowe ze strony producenta, ciekawe czy to pomoże,bo u mnie zeby z powrotem wlożyć zabezpieczenie musialem calkiem wyciągnąć rurke i wcisnąć ją z powrotem żeby pojawiły sie nacięcia na zabezpieczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregorreda Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 beznadziejny francuski patent Ja to robię inaczej .Wysuwam parę milimetrów przewód dolewam płyn i czekam aż zacznie kapać z odpowietrznika . 5 minut i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mery Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam kończy mi się płyn do sprzęgła zauważyłam teraz jak chcę ruszyć "słabo bierze" jakby chcial zgasnac i przy 2 też tak mam czy wystarczyć że doleje takiego płynu bo czytam tu też o odpowietrzeniu jaki płyn kupić i czy to co piszę ma coś wspólnego że sprzęgłem bo może nie proszę o pomoc chłopaki. Ps nissan almera 2003 1.5 dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeeMaxx Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Witam, gdzie mam szukać, jak się dostać do odpowietrznika? Mam serwisówke, rysunki itd. a nie mogę go zlokalizować pod mnaską... Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.