Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wyciek spod kokpitu

Gość lukasz1983

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukasz1983

Witam wszystkich, ostatnio borykam sie z problemem, otóż mam wyciek z przodu po stronie pasazera, i nie moge zlokalizować co jest przyczyną.Po deszczu mam cały dywanik mokry i juz mnie powoli to dobija. Wymieniłem szybę przednią, ponieważ była pęknięta i myslałem ze to jest przyczyną, ale po wymianie i uszczelnieniu nadal cieknie gdzieś.Czy ktoś miał taki problem?Gdzie to może przeciekać, rozkręcałem prawie cały przód po stronie pasażera i nigdzie nie widac wycieku.

Witam wszystkich, ostatnio borykam sie z problemem, otóż mam wyciek z przodu po stronie pasazera, i nie moge zlokalizować co jest przyczyną.Po deszczu mam cały dywanik mokry i juz mnie powoli to dobija. Wymieniłem szybę przednią, ponieważ była pęknięta i myslałem ze to jest przyczyną, ale po wymianie i uszczelnieniu nadal cieknie gdzieś.Czy ktoś miał taki problem?Gdzie to może przeciekać, rozkręcałem prawie cały przód po stronie pasażera i nigdzie nie widac wycieku.

1 opcja

Sprawdź spód auta w okolicy mokrej plamy.

Może na coś najechałeś i płytę podłogową masz nieszczelną.

2 opcja jedź do osoby, która montowała Ci szybę i niech sprawdzi czy nie wycieka.

Najepiej sprawdzić w dzień deszczowy lub po myjni - wtedy najlepiej zlokalizować skąd są przecieki.

Kolego napisał byś jaki masz samochód , bo nie każdy będzie wiedział że SRI to wersja Primery.

A co do problemu który ci doskwiera jest bardzo łatwy do usunięcia.

Trzeba zdjąć ramiona wycieraczek , potem podszybie plastikowe i zobaczysz po prawej stronie samochodu zielona spinkę . Ja ja kompletnie wywaliłem i wkleiłem jakiś korek na silikon zamiast tej uszczelki (2 lata sucho ). Woda przeciekając przez tą uszczelkę spływa po wentylatorze na dywanik pasażera.

W dziale primera jest dobrze opisany ten temat chyba pod tytułem " woda na dywaniku pasażera" na temat tej awarii .

Kolego napisał byś jaki masz samochód , bo nie każdy będzie wiedział że SRI to wersja Primery.

A co do problemu który ci doskwiera jest bardzo łatwy do usunięcia.

Trzeba zdjąć ramiona wycieraczek , potem podszybie plastikowe i zobaczysz po prawej stronie samochodu zielona spinkę . Ja ja kompletnie wywaliłem i wkleiłem jakiś korek na silikon zamiast tej uszczelki (2 lata sucho ). Woda przeciekając przez tą uszczelkę spływa po wentylatorze na dywanik pasażera.

W dziale primera jest dobrze opisany ten temat chyba pod tytułem " woda na dywaniku pasażera" na temat tej awarii .

I problem rozwiązany :-)

• 3 tygodnie później...

W moim samochodzie ciekła woda od strony pasazera ponieważ wypadła gumowa zaślepka w ścianie grodziowej.Ale działo się tak tylko w czasie jazdy

• 2 lata później...

U mnie wczoraj zaczęło ciec w czasie deszczu ale wczoraj też wymieniałem filtr kabinowy i w obudowie filtra od lewej strony na takiej jakby siatce było trochę brudu ( jakby smar i kawałki liści) wyczyściłem to kawałkiem listewki obklejonym taśmą dwustronną, pytanie czy czegoś tam nie uszkodziłem i dlatego cieknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...