Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] PROBLEM Z CZUJNIKAMI CIŚNIENIA W KOŁACH

Gość kefir0909
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc z palącą cię kontrolką od ciśnienia powietrza w kołach? (350Z)

a ciśnienie sprawdzałeś może po prostu trzeba dopompować :P jakie ci pokazuje?!

Pozdrawiam

a ciśnienie sprawdzałeś może po prostu trzeba dopompować :P jakie ci pokazuje?!

Pozdrawiam

W kazdym kole 35 psi (2,4 bar). Dzisiaj Może fachowcy coś pomogą bo serwis nie da rady

W kazdym kole 35 psi (2,4 bar). Dzisiaj Może fachowcy coś pomogą bo serwis nie da rady

Poradzili sobie trzeba było wgrać czujniki do komputera i wszystko ok!!!!

Jak ktoś ma problem to moge dać namiar:)

• 1 miesiąc temu...

Poradzili sobie trzeba było wgrać czujniki do komputera i wszystko ok!!!!

Jak ktoś ma problem to moge dać namiar:)

Siemanko dał byś info gdzie i za ile Ci zaprogramowali te czujniczki???

Pozdro

No proszę kto się zarejestrował na forum :)

Ja miałem ten sam problem ale po jakimś czasie czujnik mi się sam odblokował, wydaje mi się że to przez mróz ta kontrolka mi się zapaliła.

Siemanko dał byś info gdzie i za ile Ci zaprogramowali te czujniczki???

Pozdro

Stówkę za wgranie 4 czujników. Z tego co wiem to tylko we Warszawie robią i ja tam robiłem tzn serwis nissan jako chyba jedyni serwisują GTR-a który ma te same czujniki w kołach więc ściągnęli komputer ze stanów i to zrobią bez problemu. W Łodzi w serwisie pytałem oczywiście nie robią bo to wersja usa. Jak będziesz chciał to znajdę gdzieś do nich nr tel.

A miałeś już wcześniej założone wentyle czy dokupiłeś?Jeżeli to za ile i gdzie -pytam bo oryginalne w ASO to kosmos cenowy.

Kupiłem auto z zapalonym tym ustrojstwem myślałem ze to są popsute czujniki i kupiłem 4 nowe wymieniłem je i było to samo a to była tylko kwestia wprogramowania. Wiec mam takie czujniki. Niech ci zdziagnozują czy masz popsuty jakiś zebys nie wydał kasy bez sensu tak jak ja.

Mam koła 20" bez czujników w wentylach.Powiedz jaka cena Ciebie interesuje za nie skoro masz nadmiar,i co masz dokładnie:czujniki,wentyle z czujnikami?

To jest zespolone wentel z czujnikiem niebieski ok 2 na 3 cm jak dobrze pamietam. Co do ceny nie mam pojęcia bo na allegro 2 miesiące szukałem i nikt takich nie miał wiec nie wiem ile taka przyjemność moze kosztowac .

• 3 tygodnie później...

Witam

Proszę mi powiedzieć, gdzie znajduje się kotrolka (TPMS) "Tire Pressure Monitor Sensor" w 350z.

Pozdr.

Andrzej

Gość kefir0909

Witam

Proszę mi powiedzieć, gdzie znajduje się kotrolka (TPMS) "Tire Pressure Monitor Sensor" w 350z.

Pozdr.

Andrzej

Jak dobrze pamiętam to w lewym zegarze nad kierownicą przy lewej stronie pomarańczowa kontrolka chyba z wykrzyknikiem i pokazuje jeszcze ciśnienie w zegarze na środku deski rozdzielczej

Generalnie jak nie wiesz, gdzie jest to nie masz czujek...

Witam

Niestety, problem leży w tym,że nadal jeszcze jestem na etapie poszukiwania samochodu.

Pogoda jaka jest każdy widzi.

Na zdjęciu przesłanym przez sprzedającego, jakoś nie mogłem doszukać się tej kontrolki,

mimo tego, że samochód jest z 2007 r i wg specyfikacji powinien posiadać ten bajer.

Jak jednak zapewnia sprzedający w zegarach jest taka kontrolka ”wazon”/jak fajnie określił sprzedający tylko nie została złapana na zdjęciu. Po pobieżnym przeglądzie „”manualu” doszedłem ,że jest ona w miejscu, które podał kolega „” kefir 0909”/dzięki za odp. na post/.

Zastanawia mnie ,żę w ‘Guick guide” jest jeszcze narysowany jakby podświetlany przycisk

którego lokalizacji nie mogę zrozumieć/nie wygląda to na kontrolkę w zegarach./

Gość kefir0909

Witam

Niestety, problem leży w tym,że nadal jeszcze jestem na etapie poszukiwania samochodu.

Pogoda jaka jest każdy widzi.

Na zdjęciu przesłanym przez sprzedającego, jakoś nie mogłem doszukać się tej kontrolki,

mimo tego, że samochód jest z 2007 r i wg specyfikacji powinien posiadać ten bajer.

Jak jednak zapewnia sprzedający w zegarach jest taka kontrolka ”wazon”/jak fajnie określił sprzedający tylko nie została złapana na zdjęciu. Po pobieżnym przeglądzie „”manualu” doszedłem ,że jest ona w miejscu, które podał kolega „” kefir 0909”/dzięki za odp. na post/.

Zastanawia mnie ,żę w ‘Guick guide” jest jeszcze narysowany jakby podświetlany przycisk

którego lokalizacji nie mogę zrozumieć/nie wygląda to na kontrolkę w zegarach./

Nie ma kolego żadnego przycisku od tego systemu.Tak jak już wspomniałem kontrolka w zeg. przed kierownicą i w małym zeg. na srodku konsoli oczywiście tym po lewej pokazuje ciśnienie w każdym kole. Jak chcesz zobaczyć to w aucie to zapraszam

U mine jest tak że przy ostrym mrozie gwałtownie spadało ciśnienie - w każdym bądź razie tak ECU wyrzucał ,

po 'ociepleniu' powróciło do normy