Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opuszczanie szyby - K12

B 52

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

co to może być ?

Auto z 2004 roku (stare nie jest) a podczas opuszczania (elektrycznie) szyby kierowcy słyszę hałas, buczenie i ogólnie widzę, że stawia opór. Czyżby jakiś brud czy zmęczenie materiału. Po części to chyba coś ma z Renault to się nie dziwie.

Czy ktoś tak miał i może rozwiązał ten irytujący problem ?

Spsikaj uszczelki tam gdzie szyba pracuje i na opory powinno pomuc

Jakimś smarowidłem do uszczelek tak ?

Rozmawiałem ze znajomym mechaniorem to powiedział, że sa problemy z szybami na większą skalę. To częste przypadki w K12.

Ja zauważyłem, że nawet często. No ale cóż można spodziewać się po aucie tej klasy. A był taki drogi. W full wypasie.

A tu masz ci los. Sprawia małe problemy, które są nieadekwatne co do zużycia auta i przebiegu.

Dziś gościu powiedział, że podejrzewa rozrząd do naprawy w aucie z przelotem 46000 km !

Czy to możliwe? Mówił, że zdarza się Micrą już po 17000 km.

Nazywam ten samochód Maniunia Micra. Bo go nie lubię, no może czasami tak.

Nie dlatego, że nie lubię Pań i należę do grupy męskiej mniejszości , a dlatego że Panie ją lubią bo jest bardzo kobieca. A tę miłe Panie, co choć trochę znają się na motoryzacji to nawet idą na ten temat i może być naprawdę miło. Trzeba czasami wybaczać niedoróbki... nawet autom.

Zapomniałem dopisać że chodzi mi o silikon spray, a wychodziły micry które miały coś z rozrządem i padał przy małych przebiegach ale jak okaże się że rozrząd to chyba taniej wyniesie cie wymiana silnika (z 2007 roku - już były poprawiony rozrząd) bo w aso z wymianą to jest koszt ok 2500 - 3000 zl

• 1 miesiąc temu...

Zapomniałem dopisać że chodzi mi o silikon spray, a wychodziły micry które miały coś z rozrządem i padał przy małych przebiegach ale jak okaże się że rozrząd to chyba taniej wyniesie cie wymiana silnika (z 2007 roku - już były poprawiony rozrząd) bo w aso z wymianą to jest koszt ok 2500 - 3000 zl

Co do silikon spray to lepszym rozwiązaniem będzie coś w sztyfcie z aplikatorem gąbki. Mam gdzieś taki produkt markowy, zapomniałem nazwy. Koszt około 25 zł za mały pojemnik, ale już 2 lata i częsty użytek i jeszcze się nie skończył środek.

Co do rozrządu to widziałem na ale drogo części po 1200 zł. Do tego robocizna i jest zdecydowanie taniej jak w aso.

Natomiast jutro rano idę na sprawdzenie do znajomego mechanika, niedawno otworzył warsztat i na pewno będzie rabat.

W Nissanie powiedzieli, że może być to rozrząd ale nie koniecznie. Trzeba zdjąć paski i posłuchać na pracującym silniku.

Jutro napisze o efektach.

Pozdrawiam

Co do silikon spray to lepszym rozwiązaniem będzie coś w sztyfcie z aplikatorem gąbki. Mam gdzieś taki produkt markowy, zapomniałem nazwy. Koszt około 25 zł za mały pojemnik, ale już 2 lata i częsty użytek i jeszcze się nie skończył środek.

Co do rozrządu to widziałem na ale drogo części po 1200 zł. Do tego robocizna i jest zdecydowanie taniej jak w aso.

Natomiast jutro rano idę na sprawdzenie do znajomego mechanika, niedawno otworzył warsztat i na pewno będzie rabat.

W Nissanie powiedzieli, że może być to rozrząd ale nie koniecznie. Trzeba zdjąć paski i posłuchać na pracującym silniku.

Jutro napisze o efektach.

Pozdrawiam

Wszystko gra, paski założone. To nie był rozrząd.

Pojeździła miesiąc czasu i pasek jakby ponacinany na środku, widać pęknięcie.

Od czego to mogło się to stać?

Dziś wstawiłem auto do warsztatu... okaże się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...