Blixten Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Po miesiącu beztroskiego użytkowania i przejechaniu ok.2450 km mój QQ padł ofiarą Mercedesa. Typowa sytuacja: stojąc w korku zostałem najechany przez Panią, która akurat musiała czegoś szukać na podłodze i nie zauważyła w porę, że przed nią stoją .... Z zewnątrz wszystko wygląda dość niewinnie: plastykowa osłona zderzaka jest zarysowana, a końce wyskoczyły z uchwytów na boki. Gorzej jest wewnątrz: denna blacha bagażnika jest zmiażdżona i przykleszczyła koło zapasowe. Odkształcenie jest na tyle duże, że tłumik wali o karoserię ... generalnie szykuje się grubsza sprawa u blacharza. W związku z tym mam pytanie do użytkowników z Trójmiasta: czy nasz dealer KMJ Kaszubowscy posiada własną blacharnię ? Czy macie jakąś opinię lub doświadczenia związane z usuwaniem szkód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Po miesiącu beztroskiego użytkowania i przejechaniu ok.2450 km mój QQ padł ofiarą Mercedesa. Typowa sytuacja: stojąc w korku zostałem najechany przez Panią, która akurat musiała czegoś szukać na podłodze i nie zauważyła w porę, że przed nią stoją .... Z zewnątrz wszystko wygląda dość niewinnie: plastykowa osłona zderzaka jest zarysowana, a końce wyskoczyły z uchwytów na boki. Gorzej jest wewnątrz: denna blacha bagażnika jest zmiażdżona i przykleszczyła koło zapasowe. Odkształcenie jest na tyle duże, że tłumik wali o karoserię ... generalnie szykuje się grubsza sprawa u blacharza. W związku z tym mam pytanie do użytkowników z Trójmiasta: czy nasz dealer KMJ Kaszubowscy posiada własną blacharnię ? Czy macie jakąś opinię lub doświadczenia związane z usuwaniem szkód ? Te typy tak mają. Prawdopodobnie czeka Cię wymiana podłogi bagażnika. Przeżyłem to samo parę lat temu z Almerą. Na zewnątrz prawie nic, wewnątrz masakra.A co ze zdrowiem?.To b. niebezpieczne uderzenia dla odcinka szyjnego kręgosłupa!Na tym można wyciągnąć kasę od idiotki!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Te typy tak mają. Prawdopodobnie czeka Cię wymiana podłogi bagażnika. Przeżyłem to samo parę lat temu z Almerą. Na zewnątrz prawie nic, wewnątrz masakra.A co ze zdrowiem?.To b. niebezpieczne uderzenia dla odcinka szyjnego kręgosłupa!Na tym można wyciągnąć kasę od idiotki!. Sam kiedyś zrobiłem to samo więc nie stresowałem już więcej Kobiety. Panie Jacku, dziękuję za troskę. Delikatnie bolała mnie głowa ale kręgi raczej w porządku. Byłem dzisiaj na oględzinach, niestety podłoga do wymiany. Za tydzień odstawiam samochód na jakieś min. 2 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wąski Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Sam kiedyś zrobiłem to samo więc nie stresowałem już więcej Kobiety. Panie Jacku, dziękuję za troskę. Delikatnie bolała mnie głowa ale kręgi raczej w porządku. Byłem dzisiaj na oględzinach, niestety podłoga do wymiany. Za tydzień odstawiam samochód na jakieś min. 2 tygodnie KMJ ma dobrą kipe blacharską. Blacharnia znajduje sie w tym samym budynku co serwis. Robia tez Seaty i Hyundaie.Możesz na kazdym etapie oglądać,nie robia z tym problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 KMJ ma dobrą kipe blacharską. Blacharnia znajduje sie w tym samym budynku co serwis. Robia tez Seaty i Hyundaie.Możesz na kazdym etapie oglądać,nie robia z tym problemów. Dziękuję za informację Wąski. W środę 25-ego oddaję im samochód i faktycznie będę chciał zobaczyć jaki będzie zakres wymiany. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam. Dzisiaj mama miała identyczny przypadek - kobieta jadąca z tyłu wjechała w tyłek nissana. Samochód z tyłu miał tylko zderzak wyrwany z zaczepów. Po wyjęciu koła zapasowego okazało się - wygięta podłoga Naprawa prawdopodobnie odbędzie się w KMJ w Gdynii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.