Respi Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam Mam problem że dochodza do mnie dziwne dzwieki (stukania itp.) z okolic połaczenia deski rozdzielczej ze słupkiem koło szyby przedniej. Dzieje sie tak nawet na drobnych wybojach i nasila przy spadku temperatury otoczenia. Dzwieki dochodzą tylko z prawej strony. Chciałbym spróbowac to w jakis sposób wyciszyc, moze podłozyć jakąś gąbkę - ale żeby to zrobić musiałbym zdemontowac ten słupek. Poduszek w słupkach nie mam. Nie chce nic robić na siłę żeby czegoś nie urwac. Moze ktoś z Was demontował juz ta część i ma jakieś doswiadczenia jak i gdzie podważyć itp ? pozdrwiam RESPI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Respi,musisz zdjąć najpierw uszczelkę od drzwi,nawet źle nie schodzi.Uszczelka jest nasuwana.Jak ją zdejmiesz to będziesz widział gdzie są zaczepy,delikatne podważenie i wyskakuje bez problemu.Ja wyciszałem pianką do wygłuszania płyt KG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 dźwięki typu postukiwanie, trzeszczenie i popiskiwanie w tym aucie można określić wiele mówiącym skrótem : TTTM . Nasilają się kiedy spada temperatura (szczególnie sporo poniżej zera) kiedy jest ciepło milkną.Na początku mnie to irytowało ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. W ogóle notek to autko z duszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 No,słychać tą duszę ...czasami bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.