Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Note - demontaż słupka przy przednie szybie

Respi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem że dochodza do mnie dziwne dzwieki (stukania itp.) z okolic połaczenia deski rozdzielczej ze słupkiem koło szyby przedniej. Dzieje sie tak nawet na drobnych wybojach i nasila przy spadku temperatury otoczenia.

Dzwieki dochodzą tylko z prawej strony.

Chciałbym spróbowac to w jakis sposób wyciszyc, moze podłozyć jakąś gąbkę - ale żeby to zrobić musiałbym zdemontowac ten słupek. Poduszek w słupkach nie mam.

Nie chce nic robić na siłę żeby czegoś nie urwac. Moze ktoś z Was demontował juz ta część i ma jakieś doswiadczenia jak i gdzie podważyć itp ?

pozdrwiam

RESPI

Respi,musisz zdjąć najpierw uszczelkę od drzwi,nawet źle nie schodzi.Uszczelka jest nasuwana.Jak ją zdejmiesz to będziesz widział gdzie są zaczepy,delikatne podważenie i wyskakuje bez problemu.Ja wyciszałem pianką do wygłuszania płyt KG.

dźwięki typu postukiwanie, trzeszczenie i popiskiwanie w tym aucie można określić wiele mówiącym skrótem : TTTM :devil: . Nasilają się kiedy spada temperatura (szczególnie sporo poniżej zera) kiedy jest ciepło milkną.Na początku mnie to irytowało ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. W ogóle notek to autko z duszą :rofl:

No,słychać tą duszę ...czasami bardzo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...