Gość pit-er4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Przepraszam ze w temacie tak ogólnikowo, ale nie wiedziałem jak nazwać ten problem i gdzie tego szukać... A mianowicie, podczas jazdy (najczęściej jak zauważyłem podczas wybojów) w okolicy kierownicy (licznika) słychać jednorazowe odgłosy zupełnie takie same jak słychać gdy włącza się np. ogrzewanie tylnej szyby - taki odgłos włącznika. I przy okazji zapytam, czy lampka w schowku działa Wam przy wyłączonym silniku? U mnie działa tylko przy uruchomionym i działa non stop, nawet przy zamkniętym schowku... Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 strasznie chaotycznie opisany problem i dlatego nie odpowiadam. Co do lampki to świeci ona non stop bo nie ma wyłącznika w schowku, a podłączona powinna być do pozycyjnych, tak ze praca silnika nie ma związku z tym czy będzie świecić a jedynie zapalone światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pit-er4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dzięki za odp odnośnie lampki, a co do tych odgłosów to bardzo trudno mi to opisać:/ U mnie podczas włączania ogrzewania tylnej szyby słychać taki lekki dźwięk ("włącznik elektryki") i taki sam odgłos pojawia mi się podczas jazdy, gdy nic nie włączam, najczęściej wjeżdżając w jakąś nierówność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość global Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 witam.słuchaj,może jakiś plastik jest luźny,może pod zegarami żarówka się wychaczyła i stuka trudno określić...jakiś pisk słyszysz???? co do lampki to działa bez przerwy-już po włączeniu postoju. aha przypomniało mi się,sprawdź czy masz dobrze zablokowaną kierownicę (fajka od regulacji)-może nie jest dobrze dociągnięta i dlatego kierownica (cała kolumna) ma mały luzik i stuknie sobie,tak miałem we vw caddy służbowym (tylko,że regulacja była poprostu zepsuta)-złom hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pit-er4 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie jest to ani stukot, ani pisk - jest to tak jak pisałem dosłownie odgłos jakby co dziurę w drodze załączało się ogrzewanie tylnej szyby (a tak nie jest):/ Kierownicę sprawdziłem od razu bo też mi przyszło do głowy ze może tak jest coś nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.