Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jeżeli macie pytania odnosnie modyfikacji ECU - chiptuning

Gość mariusz 22 Di
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich raz jeszcze i przepraszam że nadal żadnych wykresów ani testów z hamowni. Ja mam tylko zrobiony program i przyżnam że zupełnie to wystarczy a cała reszta to kosmetyka ( wydech, kat czy tez filtr). Samochód jest o wiele dynamiczniejszy i chyba przede wszystkim to się liczy, no i spalanie rzeczywiście autko mniej pali średnio o 1 litr ropy na 100 kilometrów.

mam prośbe do kogoś kto jeździ poczciwą almerką po takim modyfikowaniu programu już troche dłuzej 5tyś czy 10tyś niech napisze jak wygląda po takim przebiegu turbina, sprzegło, uszczelki, czy co tam jeszcze może dostać po d*pie i zobaczymy czy warto wkońcu najlepiej uczyć się na błędach ale cudzych...

czekam na odpowiedzi

pozdro

Gość sleepyhead

mam prośbe do kogoś kto jeździ poczciwą almerką po takim modyfikowaniu programu już troche dłuzej 5tyś czy 10tyś niech napisze jak wygląda po takim przebiegu turbina, sprzegło, uszczelki, czy co tam jeszcze może dostać po d*pie i zobaczymy czy warto wkońcu najlepiej uczyć się na błędach ale cudzych...

czekam na odpowiedzi

pozdro

Od chipa mam juz zrobione około 45-50 tysięcy i wszystko działa bez wpadek.

Musiałem wymienić przegub, ale to z winy dziurawej osłony.

Reasumując: 125KM i 300Nm nie rujnuje napędu, a mam już prawie 280 000 km przebiegu.

Edytowane przez sleepyhead

• 11 miesięcy temu...

Witam

Podłączę sie do tematu. Mam Primerę P12 z silnikiem 2,2 126 KM. Czy wiecie koledzy gdzie w tym aucie jest centrala ECU? Bardzo prosze o informację

A co z tuningiem Primery P12 2,2 di z silnikiem 126 KM? Jestem zainteresowany

• 7 miesięcy temu...

Zdania o zaślepianiu EGR są podzielone jednak ja uważam ,że jezeli chodzi o dodatkowe km to

pozytywna zmiana.

Wycięcie katalizatora pozytywnie wpływa na przyrost mocy ponieważ spaliny w kolektorze rozpędzają

się bardziej co pozwala na większą sprawność turbiny.

pozdrawiam hej.coto jest EGR i gdzie sie znajduje.czy wyciecie kat. cos da.ja kupilem chipa ,znalazlem kable do ktorych powinienem go wpionc,ale nie jestem pewien czy ma jakies zmaczenie ktory do ktorego.