Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Kupno Almery

Gość Apach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wirm, ze taki temat jest podpiety na poczatku dzialu. Jednak rozmowa tam zeszla na tor wymiany pogladow na temat konkretnych ogloszen. A ja szukam pomocy i informacji ogolnych, nie dotyczacych konkretnego egzeplarza. Z gory dziekuje za zrozumienie.

Od jakiegos czasu zastanawiam sie zmiana samochodu. Obecnie posiadam Daewoo Nexia, wiec rozgladam sie nad autami podobnymi gabarytowo. Poniewaz nie lubie sedanow, wybor padl na wersje hatchback. Chcialbym dowiedziec sie na co zwrocic szczegolna uwage przy wyborze auta do zakupu. Na jakie usterki cierpi Almera N15 szczegolnie? Na wersje N16 najprawdopodobniej nie wystarczy pieniedzy.

Po lekturze serwisow z opiniami o samochodach wiem, ze w wielu Almerach rdzewieja nadkola, progi. Jednak co z innymi elementami auta. Interesuje mnie rowniez kwestia zakupu czesci, jakie sa ich ceny? Jak z dostepnoscia czesci lub elementow z aut rozbitych? Jaki model polecacie w szczegolnosci? Szukajac informacji na temat tego samochodu, doszedlem do wniosku, ze najlepiej jest kupic auto w wersji SR lub SLX z silnikiem 1.6. I tu pojawia sie kolejne pytanie. Poniewaz nieduzo jest samochodow z silnikiem 1.6, czy roznica w osiagach pomiedzy 1.6 a 1.4 jest duza? Dodam, ze nie interesuje mnie silnik wysokoprezny. Wiec jakiej wersji szukac, na co zwrocic uwage? Podzielcie sie doswiadczeniami i wrazeniami z eksploatacji.

:)

Części dostępne, w cenach w miarę normalnych (fakt, wyższe, niż np. do Tico, ale bez przesady). Ja przynajmniej dostaję wszystko, co muszę wymienić. Akurat nadkola i progi nie rdzewieją tak na potęgę, przynajmniej jak ja oglądałem Almery to pordzewiałych nie widziałem, gorzej wygląda spód auta (miska olejowa, przedni pas). To jest niestety bolączka Nissanów z tych lat.

część w miarę tanie, nie odczuje się tego aż tak drastycznie w portfelu :P ja mam wersje z silnikiem 1,4, w rodzinie mam też wersje z silnikiem 1,6- porównując obie te wersje mogę powiedzieć że 1,6 ma lepszy start ale potem jest podobnie gdy się rozpędzą:D co do rdzy na nadkolach- nie zauważyłam tego u siebie... autko świetnie się prowadzi i jest naprawdę wdzięcznym kompanem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...