Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Centralny a montaż kontroli z pilota...

Gość el_pollaco

Rekomendowane odpowiedzi

Gość el_pollaco

Witam... Mam takie pytanie... Mam Sunnego 1.4 i posiadam w nim centralny zamek, ale bez alarmu... Potrzebuje zrobić taki numer by podłaczyć do niego coś by centralny działał na pilota a nie jak do tej pory na kluczyk... Pomyślałem że wezme od kumpla z Golfa 2 instalacje jego alarmu i pilot (Tarantula)... I moje pytanie jest nastepujące, czy jest możliwość podłączenia tego by centralny był zamykany radiowo z pilota a nie jak do tej pory z kluczyka i jak moge to zrobić i czy moge wykorzystać te cześci z alarmu z Golfa gdzie kumpel miał centralny zamykany z pilota i syrene?? Zależy mi na samym pilocie nie na syrenie itp lecz na pilocie bym nie musiał za każdym razem zamykać i otwierać z kluczyka... Pozdrawiam

Gość el_pollaco

Chłopaki mam problem mały bo to czego szukam nie moge znaleźść, w zestawie mam nie ma nazwy:/ Znalazłem na jednej plastikowej obudowie napis FCC ID ELV55AAl735R, na innej pisze "Ultrasonic Sensor TARANTULA Car Security System" i mam jeszcze jedno pudełeczko ale wogóle nic na nim nie pisze:/ A jak wpisuje w Google to wszystko prawie to same pająki:P Wrr:/

Mam... To model Prestige 100

Miałbym prośbe... Mógłby mi ktoś tak troszke pomóc bo nie bardzo moge sie polapać z ta instrukcją która mam wyżej jak mam podłaczyć te kable do czego?? Dioda to wiem, potem jest puste wtyk bo go nie mam, czerwony i zielony nie wiem gdzie?? Nastepnie Czerwono biały to wiem do akumulatora (+) i wrzucić bezpiecznik 15, potem mam biało czarny i on idzie do syreny ale jej nie ma wiec podpinam do masy gdzieś w aucie czy na akumulatorze?, potem pomarańczowy wiec moge go ominąc bo nie potrzebuje odcięcia zapłonu o to chodzi tak?, czarny do masy ale gdzie na aku czy gdzieś w aucie do karoserii?, fioletowy do guziczka tego co gasi wewnetrzna lampke do (+) tak?, potem żólty do stacyjki ale gdzie i jak??, ciemny zielony omijam bo nie chce mieć czujek na masce i bagażniku, ciemno niebieski nie rozumiem po co i gdzie, biały do awaryjnych tak??, i braz do guziczka co gasi lampke wewnetrzna przy drzwiach do (-) tak??

PROSZE POMÓŻCIE:)

post-28975-1258821929,4602_thumb.jpg

Kolego będziesz miał problem ponieważ z tego co pamietam to aby zrobić centralny z pilota to potrzeba wstawić w drzwi kierowcy dodatkowy siłownik do który rygluje drzwi, ponieważ znajdują się one tylko w drzwiach tylnych i pasażera, a w drzwiach kierowcy są jedynie mikroprzełączniki do wyzwalania pozostałych siłowników. Jesli już bardzo chcesz sobie strzelić otwieranie z pilota to polecam ci kupić najtańszy moduł centralnego zamka sterowanego z pilota może być nawet z dodatkowym kanałem do otwierania klapy bagażnika i do tego zestawu kupić sobie dwa siłowniki jeden do klapy a drugi do drzwi kierowcy. za taki moduł na allegro zapłacisz ok 60PLN do tego siłowniki ok 30PLN i masz central jak ta lala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...