Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n16]Podłoga - osłona pod silnik i całą resztę

Gość Paweł Ł.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Ł.

Mam takie pytanie. Czy w Nissanie Almera Luxury (sedan) 2001 r. 1.8 benz. montowano wspomnianą osłonę pod silnik (takie coś plastikowe z dołu).Nie mam tego czegoś i widzę jak mi rdza zaczyna chwytać. Chcę kupić, ale nigdzie nie ma.

Stąd dwa pytania,a może 3.

Czy takie coś było montowane.

Czy mogę gdzieś to kupic ( na allegro nie ma).

Czy nie ma ktoś tego do sprzedania.?

Czy z innego nissana pasuje do tego co podałem?

siema.mam co prawda primerę-oczywiście mam osłonę.z tego co mi się zdaje powinna być u ciebie osłona.tylko tak Ci mogę pomóc.poszukaj w sklepach,albo na jakimś szrocie-od almerki powinieneś coś znaleźć.

jeszcze jedno,sprawdź na podnośniku albo gdzieś na warsztacie czy masz np.

od środka w zdarzaku jakieś okrągłe dziurki-jakby po żrubach

na innych elementach plastikowych poszukaj otworów okrągłych

wtedy się dowiesz czy miałeś osłonę.pozdro.inaczej nie pomogę sorki.

Z tego co mi wiadomo almera n16 nie ma osłony pod silnikiem. Ja nie mam i u sąsiada nie ma i na forum już kiedyś wyczytałem. Też mnie to denerwuję bo miałem ładnie umyty silnik nie dawmo.

Na forum już był kilka razy poruszany temat osłon.

Poszukaj dokładnie.

O ile dobrze pamiętam to co wyczytałem to bęzyniaki nie miały osłon.

w beznynie 1,8 z habeta z rocznika 2001, mam jakby "częściową osłonę" jest to fragment z blachy który wychodzi z pasa dolnego i ma szerokość około 40-50cm zdaje mi sie ze ma za zadanie chronić miskę olejową, bo raz najechałem przez nonszalancję wystającą studzienkę, to usłyszałem tylko metaliczny zgrzyt, zajrzałem pod auto i wydaje mi sie ze ta osłona uchroniła moją miskę przed uszkodzeniem.

Mam takie pytanie. Czy w Nissanie Almera Luxury (sedan) 2001 r. 1.8 benz. montowano wspomnianą osłonę pod silnik (takie coś plastikowe z dołu).Nie mam tego czegoś i widzę jak mi rdza zaczyna chwytać. Chcę kupić, ale nigdzie nie ma.

Stąd dwa pytania,a może 3.

Czy takie coś było montowane.

Czy mogę gdzieś to kupic ( na allegro nie ma).

Czy nie ma ktoś tego do sprzedania.?

Czy z innego nissana pasuje do tego co podałem?

z osłoną w benzynie spotkałem sie tylko w aucie sprowadzonym z Francji ale była inna niż moja (wizualnie).najlepiej znajdż gościa na alledrogo który własnie jest na etapie rozbiórki diesla i kup taką osłone.z tego co pamiętam jak tam zaglądałem nie ma filozofii przy mocowaniu i osłona z diesla powinna podejść.

• 2 lata później...

Czy ktoś zamontował sobie osłonę pod silnik do Almery N16 FL 1.5 benz. bo chciałbym przed zimą się w takie coś zaopatrzyć. Wiem, że wersje benzynowe nie miały osłon, tylko czy jak kupie osłonę z diesla to czy będzie pasować. Spotkałem się z opinią (bo oglądałem już przy okazji używaną z anglika), że może nie pasować bo nie ma odpowiednich mocowań i dodatkowo ma inny kształt ze względu na rodzaj silnika ale to nie jest taki problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...