Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

brak oryginalnego kluczyka Nissan Maxima QX

Gość Bastekpol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

dostałem od rodziny w spadku Nissana Maximę QX 3.0 benzyna 1996r. z zwykła instalacją gazową , auto stało 2 lata ponieważ zgubili oryginalne kluczyki i nie mogli jej uruchomić , teraz ja muszę się z tym zmierzyć , auto bardzo mi się podoba ale nie wiem jak podejść do tego problemu:)pomóżcie , pozdrawiam !

Sa dwa wyjscia. Pierwsze to oczywiscie aso ale tutaj moga zabic koszty tej operacji. Druga to kupno z auta na czesci "nowego" kompa, stacyjki i kluczykow. Przy czym nie wiem czy te trzy rezczy wystarcza.

Gość wpierdol20

witam...myślę że jeśli kupisz samą stacyjkę z kluczykami to wszystko da rade.w stacyjce masz przecież moduł od immobilizer'a...a dlaczego chcesz kompa wymieniać Dylson? jeszcze napisz czy masz skrzynie manual czy automat.

Edytowane przez MaxiKing95usa

Z tego co ja się orietuje to w stacyjce w tego typu autach jest tylko cewka od immo a cały sterownik jest w komputerze ale mogę sie mylić. Nie wiem czy nie było by dobrym rozwiązaniem spróbować sie dowiedziec o koszty w ASO i ewentualnie porozmawiać z jakimś magikiem od zamków lub alarmów.Z wymianą samego komputera wiem ze też bywają problemy w maxi.

Gość wpierdol20

na allegro stacyjki tak około 150zł kosztują.kup i zobacz co się będzie działo.jeśli się mylę to czeka Cię wizyta w aso.ale to tylko będzie koszt za zestrojenie.kumplowi powiedzieli 800zl do mondeo 99. no ale pobliski mechanik mu to zrobił za 200zl i wstawił nową stacyjkę.imo lepiej odpiąć moim zdaniem. i pamiętaj że że masz stacyjki do auto i manuala...różnią się.

Edytowane przez MaxiKing95usa

i pamiętaj że że masz stacyjki do auto i manuala...różnią się.

Jeśli można wiedzieć czym bo ja mam (co prawdaJ30) i manual i automat i stacyjki się raczej nie róznią (tym bardziej że przekładałem skrzynie i tylko musiałem zrobić zworkę do odpalania auta)

A też uważam że immo najlepiej ominąć i wymienić stacyjkę na taką z kluczykami i zestroić całość w ASO

Gość wpierdol20

i pamiętaj że że masz stacyjki do auto i manuala...różnią się.

Jeśli można wiedzieć czym bo ja mam (co prawdaJ30) i manual i automat i stacyjki się raczej nie róznią (tym bardziej że przekładałem skrzynie i tylko musiałem zrobić zworkę do odpalania auta)

A też uważam że immo najlepiej ominąć i wymienić stacyjkę na taką z kluczykami i zestroić całość w ASO

Automat ma blokadę, i jak nie jest na P to nie wyjmiesz kluczyka kolego:)stacyjka jest połączona ze skrzynią.w manualu tego nie ma.co nie znaczy, że można założyć od manuala tej stacyjki, bo przecież wszystko można ominąc. polska to kraj czarodziei..:D

Automat ma blokadę, i jak nie jest na P to nie wyjmiesz kluczyka kolego:)stacyjka jest połączona ze skrzynią.w manualu tego nie ma.co nie znaczy, że można założyć od manuala tej stacyjki, bo przecież wszystko można ominąc. polska to kraj czarodziei..:D

Faktycznie ja mam stacyjkę od Automatu ale zapomniałem że mam zerwaną blokadę i można wyjąć kluczyk w każdej pozycji :)

Czyli komputer używany - tak ?

A komplet kluczyków z pilotami i kluczykami oraz wszystkimi zamkami kupisz oryginalne Nissan za 250 zł. W ASO koszt raczej około 1500 zł wzwyż.

Napisz na priw to dowiem się czy są jeszcze po starej 250 zł cenie. Części nowe zapakowane, oryginalne Nissan. Faktura vat.

Pasują jak ulał do Twojego QX'a.

Edytowane przez B 52

Ale chodzi o to zeby komp i kluczyk byly z tego samego auta.

\

Nie znam się na tyle, ale jak np. zgubi się kluczę to idę kupić nowe i nowy komp ?

Nie da się zgrać kluczyków jakoś ?

Gość wpierdol20

Dopytałem się dziś o sprawie i tak jak mówi Dylson...komp i stacyjka, lub stacyjka i aso;/ to pierwsze ryzykowne,ale tańsze...drugie drogie,ale pewne:) ...jak masz auto w spadku, to zainwestuj w niego i do aso oddaj. Oby to był jedyny większy wydatek przez lata;)

• 8 miesięcy temu...

Być może jest jeszcze komplet kluczyków oryginalnych łącznie z zamkami, mogę zapytać. cena raczej bardzo śmieszna, jak dobrze pamiętam to jakieś 300 zł - 400 zł.

Jak jest jakiś zainteresowany to są jeszcze: silniczek wycieraczek, pas bezpieczeństwa z napinaczem pirotechnicznym. Wszystkie części są oryginalne kupione w aso Nissan'a w oryginalnym pudełku..

• 1 rok później...
Gość WNomorgito

Your Thirty day span should begin as soon as your order is delivered and has now ended up free iphone 4 unlock This is the factor as i part routines directly into types which include: whatever actually want to conduct, things that sound helpful, and also items that will really just successfully pass enough time. Subsequently, My partner and i have those actions along with complete a simple fact (which in turn results in value) take a look at. I aim to warrant the price of the points I actually need to do that happen to be over Let me compensate simply by coming within issues I would like to complete just like considerably at no cost. It is a great principle as well as functions properly anytime providing youngsters to choose exercises. Let them decide upon 2 totally free activities. They will still get a style plus believe that they can be a significant part in the decision making approach therefore you are not paying out $50 an hour to help them to jump on an elegant trampoline.

Discover More smartly by simply getting to know regarding how to unlock iphone 4 vodafone

http://hb49drpo7d.blog.com/2012/08/12/how-to-unlock-iphone-4-baseband-2-10-4/ unlock carrier iphone 4

how to unlock iphone 4 modem firmware 04.10.01 how to unlock iphone 4 baseband 03.10.01,

http://at6t2fviwi.blog.com/2012/08/12/unlock-iphone-3gs-free-2/ unlock iphone 4 service

http://hsr45yyasl.blog.com/2012/08/12/how-to-unlock-new-iphone-4/ official iphone 4 unlock,

how to unlock iphone 4 esn how to unlock telus iphone 4,