Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzynia z eletronicznym predkosciomierzem

Gość Kit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zadałem już to pytanie co prawda w temacie o liczniku ale moze nie każdy tam zaglada a zależy mi na odpowiedzi :unsure:

Ale do rzeczy.

Bede próbował przerzucic silmnik 1.4 z n14 do n13 (też ponoć występowały). Silnik w wersji polskiej czyli bez sondy na gaźniku z podcisnieniem a nie elektroniką.

Ale...

W n14 jest licznik z predkościomierzem elektronicznym a zegary w n13 sa na linke - da się jakoś zmienić wyjscie ze skrzyni biegów na linke?? W n14 też chyba były wersje z licznikiem na linke. I nie wiem czy wystepuje sama ta czesc (jak to sie może nazywać wogóle?), czy trzeba by ew. szukać skrzyni na szrocie czy jakiś inny sposób?

Jak ktoś sie orientuje w tym albo może przerabiał ten temat to prosiłbym o jakies wskazówki.

Pozdrawiam.

Gość Thomsonicus

Jeśli skrzynie są takie jak myślę, czyli praktycznie identyczne to da się, wystarczy zmienić ślimak. Poniżej widać porównanie ślimaków prędkościomierza w wersji z linką i elektronicznej (foto kolegi Foster z 100nx squad). Myślę że powinno to pomóc.

IMG_4521.JPG

Dzieki za odpowiedz

Faktycznie slimaki sa takie same nawet w skrzyniach z n13 ale... w n14 są troche dłuższe ;/

Nie byłoby problemu jakby tego "bolca" dało sie kupić (chyba ze w aso maja - ale nie dzwoniłem), w normalnych sklepach nie maja.

Mam skrzynie od n13 i od diesla i od benzyny ale tam jest taki "bolec" jak na zdjeciu - czyli krótki.

W n14 jest niestety długi (ma tak jakby podwójny ten moment od góry zaraz przy kołnierzu). Cóż jak sie nie uda kupić to spróbuje jakoś przerobić zeby ten od n13 zszedł niżej bo brakuje pare milimetrów (normalnie wkładajac łapie jakies 2-3mm tego ślimaka ale to jest niestety mało- potrzeba jeszcze kilka).

Ale wydaje mi sie ze jak sie pokombinuje to sie coś wymyśli :rolleyes:

Najlepiej byłoby kupić ze szrotu - ale przeważnie jeśli jest do sprzedazy to cała skrzynia, chyba zeby była jakas rozwalona.

W każdym razie jakby ktoś miał namiary na ta czesc to niech pisze ;)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...