Gość bku Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Czy ktos moze mi powiedziec jak zdjac antene z dachu, niestety mi sie zlamala :-( Bede wdzieczny za pomoc ! Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Próbowałes odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bku Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Próbowałes odkręcić? No wlasnie dlatego pytam, czy jest koniecznosc od srodka czy mozna jakos sie dostac od strony dachu. Wole popytac zanim zaczne cos odkrecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Jeżeli chcesz zdiąć sam "bat" to jest on odkręcany a jak chcesz zdiąć podstawe anteny to trzeba wyjąć lampke na podsufitce i odkręcić nakrętke 6 (klucz 10) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bku Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Jeżeli chcesz zdiąć sam "bat" to jest on odkręcany a jak chcesz zdiąć podstawe anteny to trzeba wyjąć lampke na podsufitce i odkręcić nakrętke 6 (klucz 10) chyba zapomniales jeszcze dodac ze tapicerke tez, ale jak to tego tez nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 chyba zapomniales jeszcze dodac ze tapicerke tez, ale jak to tego tez nie wiem co ci się złamało ...konkretnie.bo jeśli bat, to resztę wykręć(W LEWO ),a jeśli podstawa,to jak kolega wyżej napisał ,bez ściągania tapicerki.mocowanie jest pod lampką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Po rysunkach powinieneś się kapnąć jak się dobrać do anteny pod lampką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kunze Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Dziękuję. Pierwszy "poważny" problem z micrą od 4 lat - złamałem antenę na myjni, mam załatwiony przy pierwszej wizycie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rp148 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 witam .odnośnie wymiany anteny czy wystarczy odkręcić oświetlenie wewnętrzne żeby zdemontować antene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Nie określiłeś się jaka micra , jeśli K12 to oświetlenia się nie odkręca tylko jest na zatrzaskach a odkręcić trzeba osłony przeciwsłoneczne i ujawnia się dostęp do śrubki klucz 8 od mocowania anteny . Uzupełnij profil jeśli oczekujesz trafnej pomocy . Edytowane 27 Stycznia 2016 przez ANDRZEJ104 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rp148 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 mam złamaną antene jak się wziąść za jej wymiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 psiknąc wd40 jeśli nie idzie odczekać dzień i wykręcić w lewo (kombinerki jeśli nie puszcza) ot i cała szuka.(mowa o "bacie" - oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 mam złamaną antene jak się wziąść za jej wymiane? Tematy połączyłem gdyż są o tym samym. Proszę korzystać z wyszukiwarki (po prawo na górze) Proszę równiez uzupełnić profil zgodnie z wytycznymi w regulaminie. Micr jest dużo, a silników jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rp148 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 psiknąc wd40 jeśli nie idzie odczekać dzień i wykręcić w lewo (kombinerki jeśli nie puszcza) ot i cała szuka.(mowa o "bacie" - oczywiście) profil uzupełniłem posiadam micre k12 chodzi mi o wymiane całej anteny z podstawą kolega pisze ze dostep do niej jest pod lampką w podsufituwce .jest tam na tyle miejsca zeby ją zdemontować? Nie określiłeś się jaka micra , jeśli K12 to oświetlenia się nie odkręca tylko jest na zatrzaskach a odkręcić trzeba osłony przeciwsłoneczne i ujawnia się dostęp do śrubki klucz 8 od mocowania anteny . Uzupełnij profil jeśli oczekujesz trafnej pomocy . mam micre k12 .czyli dojscie do anteny jest pod osłonami przeciwsłonecznymi ?jest tam dośc miejsca żeby zdemontować tą antene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 profil uzupełniłem posiadam micre k12 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Demontujesz lampkę oświetlenia , trzymają ją do tapicerki takie blaszki sprężynujące - cierpliwie podważać od tyły samochodu , jeśli wyjdzie wypnij kostkę . . Następnie odkręć osłony przeciwsłoneczne , jest kilka wkrętów . Odchyl tapicerkę lekko do dołu i OD PRZODU czyli szyby wkładasz kluczyk nasadka długa 8 mm z grzechotką małą i odkręcasz , odchylasz kabel i masz antenę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rp148 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Demontujesz lampkę oświetlenia , trzymają ją do tapicerki takie blaszki sprężynujące - cierpliwie podważać od tyły samochodu , jeśli wyjdzie wypnij kostkę .IMG_5379VV7.JPG . Następnie odkręć osłony przeciwsłoneczne , jest kilka wkrętów . Odchyl tapicerkę lekko do dołu i OD PRZODU czyli szyby wkładasz kluczyk nasadka długa 8 mm z grzechotką małą i odkręcasz , odchylasz kabel i masz antenę . dzięki za zrozumiałe wyjaśnienie.zamawiam antene i biore sięza to.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi