Gość artuxx Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 zbliza sie wymiana , kupilem graty pasek contitech , napinacz Ina niepamietam ale pytanie mam o pompe wody czy slyszeliscie kiedys o firmie Maxgear czy jakos tak niechce jakiegos badziewia wkladac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Najpierw się upewnij czy w ogóle musisz wymieniac pompę wody!! Wiem że sa opinię ze dobrze jest wymienić jak się robi rozdząd itp ale jak stwierdził mój mechanik: "Jeżeli siedzi oryginalny Nissan i nic nie cieknie to nie ma sensu jej zamieniac jej na jakiś badziew z jakiej firmy by on nie był". Posłuchełem mechanika i jak na razie bez problemów wszystko śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasz_suchorzewski Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam, podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego Dzisiaj przy rozgrzanym silniku zauważyłem ze słychać łańcuszek gdy zacząłem bujać autem to słychać go mocniej wiec obstawiam, ze jest wyciągnięty łańcuch lub walnięty napinacz, znalazłem taki zestaw naprawczy http://www.jadar-auto.pl/produkt_NISSAN_ALMERA_PRIMERA_SUNNY_ZESTAW_ROZRZADU-307.html Czy wymieniał ktoś z was na taki? Ogólnie w sprawach motoryzacji jestem laikiem, czy to dobry zestaw?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Pasek ok Napinacz INA !!! Ja bym osobiście tego sobie do samochodu nie założył albo skf albo rivula (niewiem czy tak sie to pisze) O takiej pompie nic nie słyszałem, osobiście bym wybrał pompe firmy Hepu lub skf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Może INA jest firmą z dużym doświadczeniem a nawet napewno jest ponieważ ich rolki\napinacze są montowane fabrycznie w niektórych markach, ale wydaje mi się że to co idzie na pierwszy montaż i to co my kupujemy w sklepie to nie jest to samo, może jestem przewrażliwiony ale rozleciały się dwa rozrządy na rolkach INA przebieg 40 000 km (zatarta rolka), 55000 pęknięta rolka. Fotka głowicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Niestety często aftermarket i to co idzie na pierwszy montaż to dwie różne jakości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.