Gość conan_librarian Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam. Mojego sunnego kupiłem z wymienionym przednim zderzakiem (po stłuczce). Tylny jest w kolorze nadwozia a przedni jest cały czarny. Chciałbym polakierować go ale nie wiem jaki lakier kupić. Czy ktoś zna symbol koloru? Kolor taki sam jak w tym egzemplarzu: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10659000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 podaj nr Vin to rozkodujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 www.japancars.ru/cat/nissan/ Wpisujesz VIN i wyskakuje m.in. kod koloru. Zwykle jest kilka odcieni, dlatego warto by szpec porównał blachy do próbek. Poza tym kolor powinien być wpisany do Scheckheftu jeśli takowy posiadasz na 1. stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jak ja kupowałem farbę, to koleś wyszedł i kombinował: przykładał, ślinił drapał a i tak widać różnicę - pewnie kwestia nowości lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 E,E kwestia polerki, lakier metalik jest specyficzny a prawdziwi fachowcy wiedzą jak oszukiwać ludzkie oczy, ja na moim wozie mam malowany tylny błotnik oczywiście w kombi, i koleś na tylnym słupku zrobił przejście z malowanego w niemalowane bo błotnik malował a dachu nie.. i nikt nie jest w stanie odróżnić gdzie jest połączenie... polerka w rękach specjalisty czyni cuda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ja mam jedne drzwi niemalowane i tylne malowane więc dobrze widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 E tam, ślinienie i drapanie to metody słabe... raczej mało profesjonalnych przyuczonych fryzjerów Ja mam lakiernika za płotem, który powiedział mi na wstępie że oryginalny lakier, w moim przypadku KH2 dla nissana robi tylko firma LENSONAL, i jeżeli chcę żeby nikt się nie poznał, to pujdziemy w to, tylko ze to kosztuje... No i po chwili dodał że może znacznie taniej dorobić w systemie sikensa, ale nie ręczy za efekt... i nie żałuję że poszedłem w LENSONAL, 2,5l puszka kosztowała 850zł... kupiłem to bo i tak niedługo planuję pomalowanie całego samochodu wiadomo w życiu codziennym spotyka się mniej lub bardziej zaawansowanych specjalistów.. mój jak do niego podjechałem, odrazu wiedział co to za kolor, bez szukania i dekodowania vinu.. ja mam szacunek dla takich ludzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.