Gość Marcus65 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Czy skrzynia automatyczna w wersji USA jest taka sama, jak w w wersji euro? Pozdro Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) to ja sie przyłacze do pytania. Tylko do potwierdzenia bo wydaje mi sie ze nie ,czy skrzynia z wersji angielskiej rozni sie czyms od skrzyni zamontowanej z kierownica z lewej strony? aha i jeszcze jedno czy skrzynia od silnika 2.0 rozni sie od 3.0 mowa tu o automacie i manualnej oraz czy skrzynia od wczesniejszej generacji maximy bedzie pasowala? Edytowane 28 Listopada 2009 przez piter2323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Czy pytanie jest o a32? Skrzynia w us i qx powinna byc taka sama ale w qx-ie jest tryb sport oraz tryb zimowy czego w us nie ma. I teraz czy te tryby to zasluga jakiejs dodatkowej elektroniki czy samej skrzyni nie wiem. Skrzynia powinna podpasowac ale nie wiem czy wspomniane wczesniej opcje bede dostepne. Jesli chodzi o skrzynie z anglika to nie powinno byc z nia problemu. Nie spotkalem jeszcze auta ktore by mialo inna skrzynie uk/euro. Wlasciwie to cala mechanika w autach angielskich jest taka sama. Co do pytania o roznice miedzy skrzynia od 2.0 i 30 to one tez powinny byc wymienne miedzy soba. Nalezy jednak pamietac ze skrzynia z 2.0 bedzie miala krotsze przelozenia od tej z 3.0. Nalezy tez zadac sobie pytanie czy taka skrzynia od 2.0 ma taka sama wytrzymalosc jak ta z 3.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Czy pytanie jest o a32? Skrzynia w us i qx powinna byc taka sama ale w qx-ie jest tryb sport oraz tryb zimowy czego w us nie ma. I teraz czy te tryby to zasluga jakiejs dodatkowej elektroniki czy samej skrzyni nie wiem. Skrzynia powinna podpasowac ale nie wiem czy wspomniane wczesniej opcje bede dostepne. Jesli chodzi o skrzynie z anglika to nie powinno byc z nia problemu. Nie spotkalem jeszcze auta ktore by mialo inna skrzynie uk/euro. Wlasciwie to cala mechanika w autach angielskich jest taka sama. Co do pytania o roznice miedzy skrzynia od 2.0 i 30 to one tez powinny byc wymienne miedzy soba. Nalezy jednak pamietac ze skrzynia z 2.0 bedzie miala krotsze przelozenia od tej z 3.0. Nalezy tez zadac sobie pytanie czy taka skrzynia od 2.0 ma taka sama wytrzymalosc jak ta z 3.0. no własnie dylson zadałem dobre pytanie czy maja taka sama wytrzymałosc bo o prawie 50KM 3.0 ma wieksza moc. Moze ktos ma skrzynie z 2.0 zamontowana w 3.0 i powie jak sie sprawuje. Bo jezeli skrzynia z 2.0 ma krotsze przelozenia to sie auto lepiej zbiera ale ma mniejszy Vmax. Ma ktos od nas z forum dostep do skrzyn od anglikow? bo mi zaczyna skrzynia poszarpywac i powoli trzeba zaczac rozeznawac temat niestety? Jakie macie przebiegi w swoich maximach bez remontu skrzyni?ile one wytrzymuja bo moja na 260kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Najlepsza opcja by byla skrzynia od 2.0 + piaty bieg (mowa o manualu) od 3.0 Tylko zostaje wlasnie kwestia wytrzymalosci i nawet nie o wieksza moc tu chodzi ale o moment obrotowy a tu z tego co pamietam jest 80nm roznicy. Jeden gosc sprzedajacy maxime na allegro mial skrzynie od 2.0 + silnik 3.0. A co do przebiegow skrzyn to nie wiem jaka masz u siebie automat czy manual. W manualach typowa usterka sa padajace lozyska i tutaj warto zrobic remont takiej skrzyni przynajmniej sie wie na czym sie stoi. Jesli chodzi o automat to remont jest drozszy i mozna pomyslec o kupnie uzywki badz sciagnieciu ze stanow nowki. Kiedys VQPower oferowal chyba Waldowi takie rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ja kiedyś zgłębiałem temat i z tego co pamietam jest różnica w wejsciu półosi do skrzyni. W 3.0 jest wielokilin o wiekszej ilości zembów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Najlepsza opcja by byla skrzynia od 2.0 + piaty bieg (mowa o manualu) od 3.0 Tylko zostaje wlasnie kwestia wytrzymalosci i nawet nie o wieksza moc tu chodzi ale o moment obrotowy a tu z tego co pamietam jest 80nm roznicy. Jeden gosc sprzedajacy maxime na allegro mial skrzynie od 2.0 + silnik 3.0. A co do przebiegow skrzyn to nie wiem jaka masz u siebie automat czy manual. W manualach typowa usterka sa padajace lozyska i tutaj warto zrobic remont takiej skrzyni przynajmniej sie wie na czym sie stoi. Jesli chodzi o automat to remont jest drozszy i mozna pomyslec o kupnie uzywki badz sciagnieciu ze stanow nowki. Kiedys VQPower oferowal chyba Waldowi takie rozwiazanie. oooo a ile takie ściągniecie nowki by wyszlo ?? moze ktos sie orientuje ile kosztuje tam skrzynia + przesyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wpierdol20 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Całe auto qx 2.0 manual widziałem na allegro za 1700 zl:) które podobno odpalało i jeździło. z tego co pytałem to skrzynia dobra:)a o nową to lepiej nie pytać ze względu na cenę...lepiej kupić 6 biegową z demontażu. ponoć się nada:) i też będziesz miał krótsze przełożenia, ale wytrzymałość dobra raczej, bo jak 260 koni pociągnie... http://allegro.pl/item816860497_nissan_maxima_a34_skrzynia_biegow_manualna.html ooo! Edytowane 28 Listopada 2009 przez MaxiKing95usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Całe auto qx 2.0 manual widziałem na allegro za 1700 zl:) które podobno odpalało i jeździło. z tego co pytałem to skrzynia dobra:)a o nową to lepiej nie pytać ze względu na cenę...lepiej kupić 6 biegową z demontażu. ponoć się nada:) i też będziesz miał krótsze przełożenia, ale wytrzymałość dobra raczej, bo jak 260 koni pociągnie... http://allegro.pl/item816860497_nissan_maxima_a34_skrzynia_biegow_manualna.html ooo! mhmmm a skrzynia od A34 pasuje do A32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wpierdol20 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 podobno tak:)ten sam blok silnika jakby nie było w 3.5:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Skrzynia podpasuje ale z poloskami pewnie bedzie problem (ale nie jakis strasznie duzy ). A co do tego ze polosie w 2.0 i 3.0 sa inne to o tym nic nie wiem ale przeciez zawsze mozna kupic skrzynie z polosiami i po problemie. Jesli chodzi o nowa skrzynie to jak mowilem zagadaj z uzytkownikiem VQPower. On ogarnia rzeczy ze stanow. 3500 PLN to w obecnych warunkach 1000$. za ta cene moj ziom u dilera wytarga mi nowke skrzynie prosto z japoni!! 60 miechow badz 60 tys mil gwarancji. ktos chetny?? Nie wiem czy to jeszcze aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Skrzynia podpasuje ale z poloskami pewnie bedzie problem (ale nie jakis strasznie duzy ). A co do tego ze polosie w 2.0 i 3.0 sa inne to o tym nic nie wiem ale przeciez zawsze mozna kupic skrzynie z polosiami i po problemie. Jesli chodzi o nowa skrzynie to jak mowilem zagadaj z uzytkownikiem VQPower. On ogarnia rzeczy ze stanow. Nie wiem czy to jeszcze aktualne. a przesylka takiej skrzyni do polski to w jakiej cenie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wpierdol20 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 czyli teraz by to kosztowało 2.700pln:) spoko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 A przy okazji, tak z ciekawości - czym objawia się za niski, a czym za wysoki poziom oleju w automacie? Pozdro Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 A przy okazji, tak z ciekawości - czym objawia się za niski, a czym za wysoki poziom oleju w automacie? Pozdro Marcus Szarpaniem. Przy wysokim poziomie wyciekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi