AK47 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Już nie.Czekam na nową Honde HR-V,Mazde CX-3 nowego Outlandera,nowe nadchodzi,będzie co wybierać w obecnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 No właśnie Gambiting.Po pierwsze trzeba się zapytać samego siebie po co go kupuję,jeżeli to rodzinka z dziećmi to spoko,jeżeli chcesz wozić 3 osoby dorosłe z tyłu,w dodatku często,no to jeżeli uważasz że masz za mało miejsca ,to naturalnie że nie wybierzesz qashqai'a. Dla takiego jak ja,gdzie prawie zawsze w dwójkę się popyla,a z dwa razy w roku w trójkę jest to super wózek.Nie mam tych wszystkich bajerów,kamerek,radarów...jakoś do mnie to nie przemawia.Lubię mieć władzę nad samochodem ,a nie niepewność czy coś zadziała. W tej sytuacji jak dla mnie Qq jest super wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 No właśnie Gambiting.Po pierwsze trzeba się zapytać samego siebie po co go kupuję,jeżeli to rodzinka z dziećmi to spoko,jeżeli chcesz wozić 3 osoby dorosłe z tyłu,w dodatku często,no to jeżeli uważasz że masz za mało miejsca ,to naturalnie że nie wybierzesz qashqai'a. Dla takiego jak ja,gdzie prawie zawsze w dwójkę się popyla,a z dwa razy w roku w trójkę jest to super wózek.Nie mam tych wszystkich bajerów,kamerek,radarów...jakoś do mnie to nie przemawia.Lubię mieć władzę nad samochodem ,a nie niepewność czy coś zadziała. W tej sytuacji jak dla mnie Qq jest super wyborem. To może powinienem powiedzieć, czemu go kupiłem ;-) Bo raz mając swoje auto w naprawie, ubezpieczyciel dostarczył mi auto zastępcze,na całe dwa tygodnie - i był to właśnie nowiutki Qashqai, w wersji 2.0dCi 4x4 - w dodatku świeżutka wersja J10. I wtedy byłem absolutnie zakochany w tym aucie - w ciągu tych dwóch tygodni przejechałem ponad 2000km(co wypożyczalni się za bardzo nie podobało,ale trudno) i to jak ono się prowadziło,jak przyspieszało, jak się siedziało w fotelu i ile ten samochód palił sprawiły,że praktycznie od razu postanowiłem,że moim następnym autem bedzie QQ. No i faktycznie, 3 lata później zakupiłem nowego QQ z salonu. Ale wtedy silnika 2.0dCi nie było już w ofercie(oprócz automatu),więc oczywiście uwierzyłem arkuszom na słowo,że silnik 1.6dCi jest prawie tak samo sprawny. No cóż,nie muszę chyba mówić,że choćby nie wiem jakie cuda Nissan wyczyniał w swoich kalkulacjach,to nie jest. I dopiero teraz jeżdżąc tym autem już cały rok widzę,że trochę miałem różowe okulary przez te dwa tygodnie kiedy jeździłem wypożyczonym,bo auto chciałbym mieć jednak trochę większe z tyłu(chociaż tak jak powiedziałem: wersja +2 ma naprawdę wystarczający bagażnik i przewieziesz całą rodzinę bez problemu). Wszystko co pamiętałem na temat jakości prowadzenia jest dalej prawdziwe - jeździłem różnymi autami i QQ ma najlepsze połączenie komfortu+precyzji sterowania z jakim ja się spotkałem. Ale żebym się skusił na kolejnego QQ(lub X-Traila) to w ofercie MUSI pojawić się jakiś mocniejszy silnik z napędem 4x4 - a na to się po prostu nie zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Z tym mocniejszym silnikiem to masz niestety rację,nie wiem czym kieruje się nissan,bądź kierował wypuszczając na rynek świetny samochód,konkurencyjny,ale niestety ubogi w silniki.Z taką polityką to raczej sukcesu nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 To że qq ma max 1.6 dci mnie jakoś nie irytuje(dla mnie to wystarczająco mocny silnik , ale ja jeździłem sam i po "płaskim") Ale jeśli chodzi o iXa , to nie rozumie tego absolutnie. Wiem od znajomego , że wielu klientów właśnie dlatego z niego rezygnuje. A przecież miały wejść większe diesle od merca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ale ix35 po luftingu to naprawdę z zewnątrz przynajmniej krok do przodu. Lampy z przodu i z tylu śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Chodzi mi o X-TRAIL"a , nie hyundaia W nowym modelu x-trail też jak na razie jest tylko 1.6dci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Temat ten trawie już prawie pół roku ale na razie pozostanę przy moim sprawdzonym Qq. Odpowiadając na temat to myślę ,że "kupiłbym" starego w nowej szacie Na pewno Qq pozostawi dobre wspomnienia bo też dołączyłem do Nissan - sceptyków Jednak dalej jestem fanem japońskiej myśli t. a głównie jakości i tak jak wielu przedmówców przyjrzę się i przetestuję nowości na rynku . Edytowane 7 Stycznia 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 A ja choruję na nowe BMW X5 chociaż QQ jako auto rodzinno-turystyczne się sprawdza w moim przypadku. No i ten szklany dach, aż chce się jechać jak jest piękna pogoda Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Po pół roku użytkowania - nadal TAK. Uwzględniając wg dzisiejszych kryteriów - czyli co i w jakiej cenie jest na rynku. Z czasem może mi się zmieni - ale dzisiaj - mimo wad qashqaia nadal mi się PODOBA, a głownie dlatego go wybraliśmy - bo podobał się nam obojgu, a mi dodatkowo ze względu na elektroniczne bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenka Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Kilka czynnikow, ktore decyduja - Jesli za gotowke najdrozsza wersje - przyjmijmy 100 tys pln. to nigdy w zyciu,, Majac taka gotowke z przeznaczeniem na zakup samochodu, wolalbym dobrac 60 tys kredytu i kupic np Lexusa NX .. Trudno, wisialby kredyt na glowie, ale to jakosciowa przepasc i bralbym te argumenty pod uwage.. Jesli wklad wlasny 40-50 tys pln to rozwazalbym zakup uzywanego z lat 2011-12 gdy spadek wartosci jest dosc znaczny a auto jeszcze, lub chwile po gwarancji.. Rowniez nie wybralbym nowego.dobierajac kredyt do tej kwoty .. Auto jest absolutnie bezawaryjne .. Na liczniku 105 tys a ja wymienilem tylko akumulator i zarowke H7 .. To niewiarygodne, ale nie wymienialem nawet klockow z pierwszego montazu.. Az zaczynam sie martwic.. ( W A8 wymieniam srednio co 40 tys. km) .. Bezawaryjnosc to zacna cecha, ale to wszystko z pozytywow.. ,, Jest tak bezplciowe i nie wzbudzajace zadnych emocji, ze az mdli.... Nie kupilbym po raz drugi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Lenka,o gustach się nie dyskutuje,ale to co napisałeś co najmniej dziwi.Auto według Ciebie "bezpłciowe" , wybrało 2 miliony osób,w większości za właśnie to "coś" , które niewątpliwie było jednym z głównych kryteriów wyboru. Żeby było jasne,to moja niezależna opinia,nie mam i nie miałem QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Lenka,o gustach się nie dyskutuje,ale to co napisałeś co najmniej dziwi.Auto według Ciebie "bezpłciowe" , wybrało 2 miliony osób,w większości za właśnie to "coś" , które niewątpliwie było jednym z głównych kryteriów wyboru. Żeby było jasne,to moja niezależna opinia,nie mam i nie miałem QQ Masz rację. Czasami wydaje mi się że zakupu dokonywali niewidomi i analfabeci. Nie widzieli i nie potrafili przeczytać opinii o QQ. Nie chce tu nikogo obrazić i z góry przepraszam. Jest takie stare powiedzenie "Według stawu grobla". Większość kierowała się zapewne zasobnością portfela. Inni wyglądem. Byli i tacy których zmyliła reklama typu suv, 4x4 i kupili go myśląc że to samochód terenowy. Powybijali sobie zawieszenie i nadwyrężyli zgrzewy co objawia się korozją.. Patrząc na stan naszych dróg (jest coraz lepiej) to rzadko w którymś aucie wytrzymuje zawieszenie dłużej niż trwa okres gwarancji. Chyba ze jest to czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenka Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Koledzy, nie czepiam sie bezpodstawnie,,, Jaka mielibyscie opinie o samochodzie, jesli 1 kwietnia lecac na dwa tyg do PL zostawilem QQ na lotnisku, po powrocie otwieram drzwi, a tu kolo kierownicy w gornej czesci oblezione z otuliny do golej gabki ? Pewnie slonce, ale w kwietniu w Maladze nie ma jakichs mega upalow .. Taki polski lipiec .. 25-30 C .. Kierownica do wymiany No sorry, ale jakosc zastosowanych materialow w QQ jest mowiac wprost "niska".. Auto ma swoje plusy jak pisalem w poprzednim poscie, ale takie wtopy po prostu wku.... na maksa .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 No eko skóra się nie sprawdza we wszystkich miejscach. Pociesz się że tak samo robi Renault i Citroen, niestety z takim samym efektem końcowym. Auto jeszcze na gwarancji? Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Elegancko. Wymienili chociaż w ramach gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligator7 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 3 równe lata Nissan I-Way silniczek 1.6, tyle dałem radę, wyposażenie, bezawaryjność wszystko ok.Niestety kilka błędnych rozwiązań o których nie warto wspominać, bo często już były wałkowane spowodowało rozstanie.Wyleczyłem się z suv-ow. PULSAR choć to teoretycznie niższa półka - od piątku daje mi tyle przyjemności z jazdy co żadne inne auto.Dla mnie nie ma juz powrotu bynajmniej nie do marki, ale jako takiego auta typu SUv.Oczy cieszył, ale to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Lenka ,ale ty wyraźnie i dobitnie napisałeś o " bezpłciowości i nie wzbudzaniu żadnych emocji" (czyli stylistyka/gust) a nie o jakości kierownicy itp. (która jest podła we wszystkich nissanach z tamtych lat produkcji) I o tym ja napisałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 3 równe lata Nissan I-Way silniczek 1.6, tyle dałem radę, wyposażenie, bezawaryjność wszystko ok.Niestety kilka błędnych rozwiązań o których nie warto wspominać, bo często już były wałkowane spowodowało rozstanie.Wyleczyłem się z suv-ow. PULSAR choć to teoretycznie niższa półka - od piątku daje mi tyle przyjemności z jazdy co żadne inne auto.Dla mnie nie ma juz powrotu bynajmniej nie do marki, ale jako takiego auta typu SUv.Oczy cieszył, ale to by było na tyle. A co tak Ci sie nie spodobalo w autach typu SUV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Też jestem ciekaw co było aż tak upierdliwego że sprzedałeś 3 letnie auto? Do mnie Pulsar nie przemawia, brzydszy w tym segmencie jest tylko Auris. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Aligator,przesiądź się do nowej Qqłki,zmienisz zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Do mnie Pulsar nie przemawia, brzydszy w tym segmencie jest tylko Auris. Nie ma obiektywnie brzydkich czy ładnych samochodów. De gustibus non est disputandum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligator7 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Tak pokrótce, trasy miejskie zmieniłem ze względów zawodowych na pomiędzy miastami, silnik 1.6 i 5 stopniowa skrzynia biegów chcąc pocisnac powyzej 140 to pomyłka, pomimo wmawiania sobie "eee tam", klapa bagażnika przy otwarciu tylko dla niższych:) kierowców, bo guz pewny i takie inne drobne upierdliwości .W Pulsarze moge pocisnąc troszku, miejsca bez porównania więcej, 5 osób na luzie nawet dłuższa trasa.Pewnie że wyposażenie po wersji I-way na obecne Acenta to niestety niżej,ale lekkość i przyjemność z jazdy póki co powoduje banana na mej twarzy.Być może nowa QQ byłaby alternatywą, tylko że czasem mamy ochotę coś zmienić. QQ nie odradzam i nie polecam, kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 No cóż, nowe samochody buduje się w oparciu o błędy poprzedników,choć i tak w nowszych wersjach można by się do czegoś doczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi