Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przebiegi > 200kkm

zohan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

I ja wam opiszę swojego Nisska.

Ma 5 lat (2006) i 300 tyś.

Historia nawet nie jest taka zła.

Przy 70 tyś - serwis wymienił rozrząd (myśląc że stuki były od rozrządu) na 110 wymienili motor, STUKNĘŁO raz a porządnie, dodatkowo sprzęgło (stwierdzili że liche)

Przy 120 tyś - brak mocy , padła turbina (źle wypłukany silnik uszkodził turbinę)

Przy 150 tyś - brak mocy , czujnik biegu jałowego

Przy 250 tyś - padł rozrusznik

Przy 270 tyś - brak mocy , czujnik biegu jałowego

Przy 290 tyś - wymiana tarcz hamulcowych i 3-ci komplet klocków hamulcowych, tylne jeszcze nie wymieniane (oryginalne)

Przy 300 tyś - uwagi lekkie stuki przy wydechu

Auto naprawdę ciężko pracuje, dużo jazdy z przyczepą prawie masa za autem od 2,5 T nawet i do przekraczającej ponad 3T.

Tak że jeżeli jest ktoś na forum co ma 5 -latka i taki przebieg to podaję rękę.

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...

Mam Nissan Navara d22 pickup jakieś 3 miesiące temu wysiadł mi silnik ten 2.5 miał on w tedy przejechane 260000 tyś km .no i nie wiedziałem czy go naprawiać czy nie no ale znalazłem taniego anglika nissan terrano i przełożyłem z niego śilnik ze skrzynią biegów miał on przebieg 196000 tyś km . teraz mam silnik 2.7td przejechałem już na nim 50 000 tyś km i chodzi jak pszczułka navara ma teraz duże przyspieszenie . i lepszą moc w teren polecam :)

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Panowie w Navarach. Ja napiszę tylko tyle - czytając Wasze posty widać typowe nasze rodzime, takie polskie, narzekanie. Sam używam od 2 lat Pathfindera w automacie (przebiek 60.000 km), w którym:

1. wykorzystuję napędy zgodnie z ich przeznaczeniem

2. poruszam się od czasu do czasu w terenie (samochód jest dozbrojony płytami więc nie w lekkim terenie)

3. ciągnę przyczepę (2 tony)

4. na pokładzie mam 3 dzieciaków, które testują wszystkie możliwe plastiki i pokrętła

Ale nie:

1. zaiwaniam 200 km/h (bo nie do tego ten pojazd służy)

2. nie zapinam 4x4(poza trybem AUTO)i reduktor na asfalcie - uszkodzenia prędzej czy później gwarantowane

3. nie serwisuje mojego pojazdu w byle jakim serwisie

4. nie tuninguję (szczególnie byle jak czyli chipem) silnika

5. nie tankuję byle jakiego paliwa

6. itd.

Do dnia dzisiejszego co do Pathfindera uwag brak. Samochód jeździ i nic w nim się nie psuje, trzeszczy, sika itp.

Jeżeli wasze Navki są tak beznadziejnie to je sprzedajcie. Po co się męczyć?!

Pozdrawiam! Masz rację! - Moja Navka ma już 252000 km (rocznik 2007 - automat) - troszkę pompa podcieka, regeneracji układ kierowniczy (już zrobiony wczoraj) - trudno. Lecz i tak jest piękna...

• 4 miesiące temu...

Hey, moja 2008 r. przebieg 106000 i na razie poza czujnikiem stopow (za 50 zl) , klockow, i jednego krzyzaka, nic sie nie dzieje..ale fakt nie jest jakos specjalnie zajezdzana, dobre paliwo, 4wd tylko poza drogami utwardzonymi, od czasu do czasu jakas przyczepa,ew. delikatny teren, i nic tylko cieszyc sie jazda ;)

Pozdrawiam i zycze bezproblemowego uzytkowania !

• 5 tygodni później...

Witajcie

I ja wam opiszę swojego Nisska.

Ma 5 lat (2006) i 300 tyś.

Historia nawet nie jest taka zła.

Przy 70 tyś - serwis wymienił rozrząd (myśląc że stuki były od rozrządu) na 110 wymienili motor, STUKNĘŁO raz a porządnie, dodatkowo sprzęgło (stwierdzili że liche)

Przy 120 tyś - brak mocy , padła turbina (źle wypłukany silnik uszkodził turbinę)

Przy 150 tyś - brak mocy , czujnik biegu jałowego

Przy 250 tyś - padł rozrusznik

Przy 270 tyś - brak mocy , czujnik biegu jałowego

Przy 290 tyś - wymiana tarcz hamulcowych i 3-ci komplet klocków hamulcowych, tylne jeszcze nie wymieniane (oryginalne)

Przy 300 tyś - uwagi lekkie stuki przy wydechu

Auto naprawdę ciężko pracuje, dużo jazdy z przyczepą prawie masa za autem od 2,5 T nawet i do przekraczającej ponad 3T.

Tak że jeżeli jest ktoś na forum co ma 5 -latka i taki przebieg to podaję rękę.

Pozdrawiam