Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie glosniki do Micry K11 ??

Gość gawelek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Potrzebuje rady jakie glosniki zamontowac w swoim autku. Rozmiar 16.5mm, glebokosc montazu okolo 50mm. Radio Pioneer RMS 4 x 27 W, no i glosniki tylko do podpiecia pod radio, bez wzmaka. Ktos mi radzil zebym szukal glosnikow o malej mocy, tak okolo 60W i oczywiscie z plytkim montazem. Cena tak w okolicach 300zl. Jakies sugestie??

Takie cos znalazlem:

1. AudioDesign PK165 http://www.caraudio.com.pl/main/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage_modern&product_id=214&category_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=2

2. Rockford Fosgate Prime R1653 http://www.caraudio.com.pl/main/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage_modern&product_id=742&category_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=2&vmcchk=1&Itemid=2

3. Lanzar VC6K http://www.allegro.pl/item821331366_lanzar_vc6k_165_mm_plaskie_plytki_montaz.html

Edytowane przez gawelek

Na twoim miejscu wybralbym cos z Hertz DSK albo Sinuslive SL-165w + Neo25, obydwa zestawy do 300zl na alledrogo i z czasem jakis uzywany piecyk 2-kanalowy kupil, zeby gralo przyzwoicie, zapomnij od razu o 3trojdroznych glosnikach i kup zestaw odseparowany. Poza tym woofery zamontuj na dystansach, zwiekszy sie wtedy glebokosc montazowa.

gawelek i dobrze ktoś Ci radził. Pod radio jest kilkadziesiąt zestawów, możesz wybrać coś z tych:

SIGNAT 519090153

BLAUPUNKT seria: "CAR magic" lub "in CAR"

BLAUPUNKT AL170

Phonocar Y-Line

ALPINE SXE-1750S

KENWOOD KFC-P727EC

CLARION SRS1725

CLARION SRQ1720S

IMPACT RSW165XF

MB QUART FSA216

droższe i lpsze to to Alpine SPE-17CS

podane zestawy są wypełni "wysterowywalne" przez moc Twojego radioodtwarzacza.

tzn tak pytalem sie dwoch sprzedajacych i.. jeden polecil mi bulla cs 650 i phonocara 2/818, drugi z kolei dls k6. jak zapytalem pierwszego o te dls to mowil ze ma slabe tweetery i nie poleca. jak zapytalem drugiego o bulla i phonocara to tez ich nie polecal :D

DLS to pożądane przetworniki. Osobiście użytkuje DLS R6A. Model K6 to podstawowa linia. Stworzona z myślą o użytkownikach korzystających z końcówki radioodtwarzacza. Więc dają się wysterować już małą mocą. Tweeter z zestawu jest porównywalny do tweeterów konkurencji w swojej cenie. 2/818 Phonocara są łakome na moc, więc pod samym radiem będzie kicha. BullAudio, model przytoczony powyżej, jest już bardziej skłonny pod końcówkę radioodtwarzacza jednak nie będzie w pełni wykorzystany jego temperament.

Moim zdaniem wybierz albo Alpine SPE-17CS albo DLS K6.

Kupilem dls'a. Narazie to nie wiem bo podlaczylem je tylko na probe bez wygluszonych drzwi i powiem ze tak srednio poki co. Dzwiek byl, co tu duzo mowic do d*py! Lepiej brzmialy Alpiny w Madia Mark za 165zl :blink: Niadawno przyszedlem z dworu bo chcialem je jeszcze raz przetestowac bo bylem troche wkur... no i dzwiek byl troszke lepszy. nie podlaczylem jednak tweetrow bo wykminilem ze to moze ten caly zestaw tylko obciazac no i w sumie poskutkowalo bo bass byl lepszy niz w firmowkach ale i tak gorszy od alpinow made in MM.. jezeli sie nie poprawi po wygluszeniu to sie chyba pochlastam...... pojade do volturi i niech mnie ukatrupią.

Edytowane przez gawelek

no no panie hola hola, najpierw dobrze zamontuj i w dobrze przygotowanym miejscu a następnie na 50% mocy głosników (tak nie za cicho nie za głośno :P ) wygrzewaj przez 20 godzin. Dopiero wtedy powiedz jakie wrażenia.

Na krótko to się ciężarówki holowało.

"Alpiny w MM" grały w szafie, w komorach. Ty podłączasz sam nowy kickbas w powietrzu na fabrycznych przewodach i od razu dajesz im po garach?

Wymień przewody na jakieś konkretne, 2x2,5mm2, wytłum drzwi, przygotuj usztywniający dystans i zamontuj cały zestaw. Po około 20 godzinach grania (nie ciągłego, z przerwami, sumując) odpal ulubioną płytę CD i opisz wrażenia.

no ok zobaczymy. wnerwiony jestem bo mi za mocno poprzykrecali filtry do drzwi i sa popekane, w jednym miejscu nawet jeden filtr jest oblupany ze sie juz nic nie przykreci.... takze chyba bede reklamowal, no tragedia.. czlowiek wydaje takie pieniadze na sprzet to chce byc solidnie obluzony a to kur... co to ma byc?! :( dystanse sa, tlumienie w toku, pozostaja kable. az tak wazne one sa??

jutro chyba jade reklamowac :rolleyes2:

Edytowane przez gawelek

bardzo ważne, i do głośników należy je przylutować cyną z dodatkiem srebra i zabezpieczyć pastą aby nie korodowały (zaśniedziały czy jak to tam się pisze) w stronę radia takie samo zrobić :)

ok wszystko zrobione i poprzykrecane. no nie wiem, skoro mowicie ze glosniki musza sie dogrzac to zobaczymy jak sie beda spisywac w przyszlosci. poki co to nie jestem zadowolony z ich dzwieku i tyle. jakis czas temu kupilem za 100zl glosniki do komputera i tak walą ze caly pokoj dudni (i nic nie musialem dogrzewac) a tutaj 350zl plus montaz, wygluszanie etc. i jest po prostu GORZEJ i to o wiele..

ale ok wy macie doswiadczenie, mieliscie juz w rekach nowe glosniki i czy rzeczywiscie, jak troche pochodza to bedzie az tak duzy skok w jakosci ich grania??

ja kupiłem Lanzary i w porównaniu z momentem zamontowania jako nowe też mnie jakoś nie zachwyciły na dodatek zestaw grał pod radiem, po jakimś czasie na prawdę zaczęło to lepiej grać a jak podłączyłem pod wzmaka to jak na razie jest ok, teraz pora pójść dalej i zrobić panele, bo wg mnie bardzo dużo psuje beznadziejne umiejscowienie głośnika.