Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki gaz do N14 1.4 na gazniku

Gość wilku900

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chcialbym sie dowiedziec jaki gaz najlepiej zalozyc do Sunny N14 1.4 na gazniku z 1992r. czy oplaca sie to robic przy przebiegach ok 1tys km miesiecznie? dowiadywalem sie u dobrego fachowca od gazu i zaproponowal 1300zl z butla w kole, czy to dobra cena? prosze o odpowiedzi i porady bo w sprawie gazu jestem zielony a to co przeczytalem na forum nie odpowiedzialo do konca na moje pytania...

Yhy, ale to jest ktoras generacja czy osobny rodzaj instalacji?bo fachowiec od gazu mowil mi ze instalacja zwykla na gaznik...a czy sa jakies generacje gazu na gaznik?czy to tylko potem juz na wtryski? a w jakich cenach ma sie wahac ta instalacja z blosem?jestem naprawde zielony co do gazu i wielu pojec nie rozumie wiec prosze o wyrozumialosc :)

Gość wilku900

Widze ale ze zalozenie blosa niestety wiaze sie z nie malymi kosztami a niestety moj budzet jest skromny i chodzi mi zeby tanio jezdzic a nie o osiagi, dlatego wydaje mi sie ze instalacja 1 generacji jest wporzadku tylko czy ta kwota (1300zl) ktora mi oferowano jest dobra cena? chodzi glownie o to zeby nie wybulic za duzo :)

Myślę że znajdziesz gdzieś taniej.Za I gen 1300to sporo.Swoją drogą przemyśl założenie używki z demontażu(są tacy co zakładają i papiery też wystawiają żeby w dowód wbić) a co Ci zostanie możesz przeznaczyć na blosa. Skoro z kasą krucho. A tak z 2 strony na blosie napewno będzie zdrowiej dla silnika niż na I gen.(stabilniejsza mieszanka)

Zastanów się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...