GW_Dex Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam serdecznie, Przeglądałem to zacne forum ze dwa razy, ale nie natrafiłem na problem mojej czerwonej almery. Otóż mowa była tu o drganiach przy prędkościach rzędu 120km/h i to nie raz poruszane. W mojej ślicznotce jest problem możnaby powiedzieć odwrotny. Odczuwa się bicie przy prędkościach już od ok. 50km/h i oczywiście wraz ze wzrostem prędkości powstaje delikatny masaż kierowcy. Samochód mam od ok. 2 m-cy i od początku problem istnieje. Dwie wizyty na stacji diagnostycznej nic nie wykazały. Natenczas jestem na etapie wymiany tarcz i klocków z przodu. Poszukuję w dobrej cenie części LUCAS TRW. Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarof15 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 MIałem taki sam problem. Wystarczyło wywarzenie kół i ewentualnie przerzutka tylnich opon na przód a przednie na tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoma79 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Może warto zacząć od podstaw i zabrać się najpierw za oponki.Sprawdzić wyważenie i czy nie ma na nich przypadkiem bąbli, które mogą powodować drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GW_Dex Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 koła wyważane w dwóch zakładach wulkanizacyjnych, a przerzutka kół to chyba nie jest definitywne rozwiązanie... nie chcę przekładać problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarof15 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 więc ja niestety już nie pomogę bo od niedawna ma Almerkę i tylko taką przypadłość miałem...;/ mam nadzieje że uda sie to jakoś rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1986 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 koła wyważane w dwóch zakładach wulkanizacyjnych, a przerzutka kół to chyba nie jest definitywne rozwiązanie... nie chcę przekładać problemu... Nie chodzi żebyś przerzucał problem, ale jeśli po przekładce bicie się zmniejszy lub zwiększy będziesz wiedział że problem tkwi w kołach, lepiej zrobić przekładkę niż wwalać kupę kasy w nowe części bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Hej! Nikt Ci nie poda 100% rozwiązania, ponieważ przyczyn może być wiele. Jeśli wyważanie zrobiłeś jak należy, a teraz wymieniasz tarcze - też dobrze, mogą być pokrzywione co będzie powodować uderzanie tarczy o klocki i drgania w układzie kierowniczym. To również może nie być ostatni krok w Twoim przypadku, jak już wiesz, bo czytałeś tematy forum. Ważne, żeby robić to step by step! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarof15 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 więc może warto zrobić tą przerzutkę o której wspominałem? spróbować na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 86Mateusz Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 U mnie tez biły już przy 50km/h najpierw z przodu jak przełozyłem koła to z tyłu wiedziałem już gdzie mam szukać przyczyny Jedno szczęście ze opony były tak zużyte ze nadawały się tylko do wymiany Po wymianie problem zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GW_Dex Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) dzięki za wszelkie sugestie... poszedłem za wskazówką yarof15... przerzuciłem koła z przodu na tył i problem tylko się pogorszył, zatem więc wiemy na czym stoję, lub jeżdżę... nowe opony zamówione, odbieram we wtorek... mam nadzieję, że będzie po kłopocie. pozdr. Tak tylko dla informacji, gdyby ktoś z Was potrzebował opony letnie Fuldy EcoControl po jednym sezonie, to mam na sprzedaż... pozostałość po poprzedniej Almerze... 175/70R13 - komplet 4 sztuki bez felg. Jednocześnie jestem zainteresowany zakupem oryginalnych felg aluminiowych nissana 14". Na wiosnę będzie jak ulał do mojej strzały. gg: 8037998 Edytowane 5 Grudnia 2009 przez Grzegorz W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi