Gość rbrck Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam, na początku chcę się przywitać, ponieważ jestem nowy na forum i to mój pierwszy post:) Proszę o pomoc, gdyż chcę sobie zamontować radyjko w schowku, który jest pod radiem. Radio idealnie wchodzi, antene już mam puszczoną Tylko jeszcze mam 2 problemy:( Pierwszy to taki, że szukałem 2 dni dokladnej instrukcji jak rozebrac środkowy tunel i nie bardzo znalazłem(dla hatchbaka z 2004 roku)... A drugi wynika właśnie z pierwszego:P bo gdybym rozebrał tunel to wpiąłbym się po prostu w podświetlenie popielniczki a tak to nawet nie mam gdzie.. Jedyne co udało mi się rozebrać to pokrywka przy drążku skrzyni biegów- i tam właśnie leci taka gruba wiązka... Czy ktoś ewentualnie mógłby mi powiedzieć jak rozebrać tunel(tylko proszę nie odsyłajcie do szukajki bo używalem i tej i przez google tez probowalem:( ) lub gdzie jeszcze mogę się w tamtej okolicy gdzieś wpiąć w 12V? A skoro już pisze to przy okazji jeszcze zapytam: tamten schowek pod radiem jest obity jakimś materiałem- czy da się to jakoś rozebrać/wyjąć? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 nikt Cię nie odeśle do szukajki, ale za to wszyscy napewno Cię odeślą do działu " Tematy ogólne - porady eksploatacyjne - CB Radio" tam Ci napewno pomogą. W jednym temacie zawarłeś kilka tematów i można się pogubić na co Ci odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja odeślę do szukajki Trzeba korzystać z funkcji zaawansowane (obok napisu szukaj, jakby ktoś nie zauważył) Potem wpisujemy TUNEL i zaznaczamy w oknie poniżej znajdż w forum: samochody>primera . W ten sposób uzyskujemy 57 postów w którym występuje słowo tunel Zebyś nie mówił że nie ma jak rozebrać konsolę w P12 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/32370-p12wp12-jak-rozebraae-konsole/page__view__findpost__p__383256__hl__tunel__fromsearch__1 Mi to szukanie zajęło 15 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rbrck Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 dzieki za odpowiedzi, niestety temat, ktory podales juz czytalem;) ale poradzilem sobie(nigdzie nie bylo napisane ze srubki z tylu tunelu sa pod obudowa w ktorej jest popielniczka;) ) radio podlaczylem do podswietlenia zapalniczki i juz dziala pieknie;) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kargul Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 dzieki za odpowiedzi, niestety temat, ktory podales juz czytalem;) ale poradzilem sobie(nigdzie nie bylo napisane ze srubki z tylu tunelu sa pod obudowa w ktorej jest popielniczka;) ) radio podlaczylem do podswietlenia zapalniczki i juz dziala pieknie;) pozdrawiam:) a czy mógłbyś zrobic jakies fotki jak to wygląda i zamieścić je na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom16 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Ja mam podłączone pod zapalniczke i jest ok kupiłem wtyk i polutowalem i jest git :nissan2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 no to mamy kolejnego górnika sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 no to mamy kolejnego górnika sezonu Ale kolaga ma dopiero 13 postów, więc chyba i tak nie będzie wiedział o co chodzi. Tom16 - zanim będziesz odpowiadał, to zerkaj czasami na daty postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom16 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 no i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Tom spoko nie martw sie wszyscy sie cieszymy, ze forum zyje i tematy sa odnawiane a nie powielane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO74 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Ale fotek już nie zamoiescił a szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A wytłumaczy mi ktoś cos? Gosc w sklepie mówil ze trzeba dobrać zestaw zxobdanego samochodu. Moze ktoś zrobić takie dobieranie do mojej P11.144? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 ale jakoś to uzasadnił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Konkretnie to nie. Tylko powiedział ze nie w każdym aucie dany zestaw bd odbieral. Mówil ze czesto jest tak ze jak ktoś przeklada z jednego pojazdu do innego to są zakłócenia itp. Ja die nie znam na CB wiec pytam tu bo ktoś temat pewnie ogarnia;) a zestaw musze kupić bo to przydatna rzecz-kazdy wie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Tutaj nie chodzi o zestaw, lecz o antenę - czyli jej dostrojenie. Kilka razy pożyczałem CB, lecz jakoś wszystko odbierało. Kupując już swoje, zadałem właśnie takowe pytanko osobie która mi dostrajała. Powiedział iż np. magnes w podstawie, to nie tylko magnes lecz element który również zbiera-odbiera powierzchnie dachu, jako dodatkowy sygnał. Ja też nie jestem w tym kumaty, ale odebrałem to tak, że nie zawsze duża antena pobrana-pożyczona z małego samochodu, będzie dobrze odbierać na dachu dużego, gdyż będzie np. za mocny sygnał i może zakłócać nadawanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Dzisiaj się tez dowiedziałem że nie ważna długość anteny ale wielkość owego magnesu.Juz sam nie wiem. nie chce kupic kupy bo później bd mi to działało na 5 km a to jest lipa.Kumpel ma i z ok 15-20 km odbiera sygnały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi