Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Wycieraczka z przedlifta do polifta?

Mibars

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wczoraj zabiłem do końca ramie tylnej wycieraczki (dwa razy już było klejone, teraz pękło gdzie indziej...), no i chciałem je zakupić...

Problem w tym, że wszędzie widze wycieraczki przedliftowe - metalowe.

Czy one pasują do polifta? Z tego co pamiętam, to w przedlifcie wycieraczka w spoczynku jest prawie pionowo, gdy w polifcie jest poziomo - Albo tak mi się tylko zdaje, przynajmniej tak było na paru Micrach, które ostatnio widziałem.

Tak więc jak to z tym jest? Pasują bezproblemowo i poza weyglądem róznicy nie będzie, czy szukać poliftowych? A może podpasują z jakiegoś innego auta, np z Yarisa (część ma chyba ramie tak jak K11 polift).

Gość marioxxx2

tutaj jest gdzieś na forum ten temat dobrze opisany wraz ze zdjęciami , jak zamontować tylną wycieraczkę w k11 po lifcie (ale pierwszym), więc jest trochę kombinacji z przestawieniem na zębatce , raczej szukaj wycieraczki taką jak miałeś

Zgadzam się z kolegą marioxxx2 wycieraczka pewnie by pasowała metalowa ale jest ona w innym położeniu przed liftem niż po lifcie co może sprawić że będzie nieprawidłowy kąt nachylenia pióra. W rezultacie będą tendencje do kiepskiego wycierana szyby.

Hmm... To ile było wersji ramion tylnej wycieraczki w K11?

Ja mam plastikowe, wygięte, ostatnio widziałem metalowe, chyba proste, postawione prawie pionowo, zaś na Allegro widze metalowe, ale wygięte...

Czy te wygiete mają taki sam kształt jak te plastikowe?

OK, chyba sam sobie odpowiedziałem:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/19599-pooona-tylna-wycieraczka-k11/page__p__218434__hl__wycieraczka__fromsearch__1entry218434

Patrzac na to zdaje się, że nie będzie problemu z zamintowaniem metalowego ramienia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...