Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Prośba od nowego użytkownika

Gość czecze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Pozwalam sobie zawracać Wam głowę, ale doszedłem do wniosku, że tutaj znajdę wiedzę,o którą mi chodzi.

Sytacja jest o tyle nietypowa,że dotyczy auta k11, 1.0 2000 tyle, że mam go "pod opieką" w Irlandii.

Czyli kupiła go sobie Żona. Kilka dni temu miałem okazję go zobaczyć i poczytać na tym forum co może być

nie tak. Jak na moje oko nieco za dużo pali.Nie sprawdziłem jeszcze ile, ale wskaźnik "spada w oczach na początku"

Czy to tak uroda tych wskaźników? Pytam o bzdury, ale to pierwsza Micra "w rodzinie".

Druga sprawa: kontrolka "check engine" gaśnie dopiero po odpaleniu...czy tak ma być? W autach innych marek

jakie miałem,taka kontrolka gasła przed zapaleniem. Zanim zabiorę się za sprawdzenie słynnego jak się

doczytałem przepływomierza spytam czy paramety Lambda 0,998 przy obrotach 3090, CO 0,17%, HC 78 ppm - są dobre,

czy złe? Mam wydruki z testu. Oczywiście wymienię filtr i świece, ale zanim zacznę grzebać dalej (przepływomierz,sonda)chciałem

poznać opinię praktyków. Z góry dzięki.

Darek

Wszystko zależy od tego jakiego masz tego mikrusa jeśli ma on osobne cewki (takie kostki na każdym cylindrze) to może to być problem z przepływomierzem. Sonda jest raczej ok. Spalanie nie powinno znacznie przekraczać 7l/100 przy dynamicznej jeździe.

Dzięki serdeczne za info :)

Z tego co widziałem po instrukcjach i fotkach to mam standardowe zakończenie kabli od świec.

Silnik to model CG 10 DE- tak przynajmniej wychodzi z książki obsługi.

Coś jednak nie podoba mi się w tym wskaźniku paliwa. Od pozycji Full cholernie szybko spada.

Jutro sprawdzę zużycie (naleję do pełna i zrobię jakieś 50 mil)będę wtedy mądrzejszy.

Jeśli wszystko będzie w normie to nie będę nic grzebał, co najwyżej przyglądnę się temu

przepływomierzowi czy da się w tym modelu coś "zregenerować".

Jeszcze jedna sprawa.Mam w tym autku przeciwmgielne fabryczne z przodu, ale pomimo

włączenia go z przełącznika świateł nie świecą. Kontrolka na desce potwierdza zapalenie.

Bezpiecznik jest OK, a żarówki wyglądają na sprawne.W trakcie włączania słyszę jakiś przekaźnik

chyba w tym miejscu gdzie są bezpieczniki. Czy jest tam taki od przeciwmgielnych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...