Gość homik123456 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam. Dzis przejechalem sie moim nissankiem i cos jest z nim nie tak. Szarpie na 3-5 biegu gdy dodam wiecej gazu. I nie przyspiesza w tej sytuacji. Na 1 i 2 ciagnie bez problemu. A na pozostalych szarpie. Byl tutaj juz podobny temat ale chodzilo tam o benzyniaka. Moze ktos wie co moze byc przyczyna tego.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Jeśli po puszczeniu gazu ciągnie do przodu to sprzęgło ślizga. Jeśli masz obrotek to będziesz widział czy ślizga (obroty się zwiększają mimo mniej więcej stałej prędkości) a jak nie to na słuch:D. Pewnie jeszcze przy ruszaniu dopiero na górze "bierze"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bierze dobrze nie na samym koncu. I to raczej nie sprzeglo bo szarpie a silnik kreci normalnie a nie szybciej. Dzis nawet doszlo jeszcze szarpanie na 1i2. A przy hamowianiu z wiekszej predkosci cos go dusi i dzis nawet mi zgasl przez to.Niedawno odebralem go od mechanika po 2 miesiecznym pobycie u niego.Nie umial cos zrobic go do porzadku. Wtedy tak nie szarpalo nim go oddalem. Jak wracalem z warsztatu tez nie,tylko po 2 dniach tak.W poniedzialek bede musial isc do niego i powiedziec ze cos spier... bo gorzej jest niz przed naprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 A nie masz EGR-u ani tej klapy dławiącej za filtrem? Ktoś niedawno miał problem z tą klapą odłączył i się poprawiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Nie wiem,ja zadnej klapy za filtrem nie mam. Normalnie filtr,przewod gumowy i tyle. Pokombinuje jeszcze inne rzeczy i zobacze. Jak sie dowiem co to bylo to napisze.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.