Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szarpanie na 3-5 biegu w dieslu

Gość homik123456

Rekomendowane odpowiedzi

Gość homik123456

Witam. Dzis przejechalem sie moim nissankiem i cos jest z nim nie tak.

Szarpie na 3-5 biegu gdy dodam wiecej gazu. I nie przyspiesza w tej sytuacji. Na 1 i 2 ciagnie bez problemu. A na pozostalych szarpie.

Byl tutaj juz podobny temat ale chodzilo tam o benzyniaka. Moze ktos wie co moze byc przyczyna tego.Pozdro.

Jeśli po puszczeniu gazu ciągnie do przodu to sprzęgło ślizga. Jeśli masz obrotek to będziesz widział czy ślizga (obroty się zwiększają mimo mniej więcej stałej prędkości) a jak nie to na słuch:D. Pewnie jeszcze przy ruszaniu dopiero na górze "bierze"??

Gość homik123456

Bierze dobrze nie na samym koncu. I to raczej nie sprzeglo bo szarpie a silnik kreci normalnie a nie szybciej. Dzis nawet doszlo jeszcze szarpanie na 1i2. A przy hamowianiu z wiekszej predkosci cos go dusi i dzis nawet mi zgasl przez to.Niedawno odebralem go od mechanika po 2 miesiecznym pobycie u niego.Nie umial cos zrobic go do porzadku. Wtedy tak nie szarpalo nim go oddalem. Jak wracalem z warsztatu tez nie,tylko po 2 dniach tak.W poniedzialek bede musial isc do niego i powiedziec ze cos spier... bo gorzej jest niz przed naprawa.

Gość homik123456

Nie wiem,ja zadnej klapy za filtrem nie mam. Normalnie filtr,przewod gumowy i tyle. Pokombinuje jeszcze inne rzeczy i zobacze. Jak sie dowiem co to bylo to napisze.Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...