Gość Monk33 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam, od paru miesięcy mam problem z przyśpieszaniem, to znaczy nie dzieje się to non - stop, tylko czasami, choć ostatnio częściej; mianowicie jak silnik jest już bardziej rozgrzany to czasami podczas wciskania pedału gazu, zamiast przyśpieszenie rosną obroty, silnik wyje, ale auto bynajmniej nie przyśpiesza, po chwili to mija, obroty spadają i już dalej jedzie w miarę normalnie. czytałem, że podobne objawy to może być ślizgające się sprzęgło, ale ja nie dalej niż półtora roku temu wymienilem sprzęgło i to nie na jakieś chińskie barachło, ale na valeo, czy ktoś ma pomysł co to może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 to bedzie sprzeglo monk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muczaczo Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Trudno stawiać diagnozę na odległość, ale moim zdaniem też sprzęgło. Niestety sprzęgła valeo nie cieszą się tu zbyt dobrą sławą, są niezbyt trwałe, szczególnie, gdy ktoś lubi agresywną jazdę. Zdecydowanie polecane są komplety aisin, jeśli sprzegło jest jescze na gwarancji spróbuj wymienić na takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monk33 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 no to potwierdziliście moje smutne przypuszczenia, no trudno - kolejny wydatek, znowu mechanik będzie mówił, że jeżdżę na półsprzęgle tak czy inaczej dzięki a co sądzicie o sprzęgłach marki Nipparts? jakaś maxymalna chińszczyzna? czy rok da się na nich jednak pojeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.