Gość emerson71 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam jestem tu nowy i niedawno za kupiłem Nissanka Xtrail 2,2DI i czasami podczas jazdy i tylko przy dodaniu pedału gazu słysze klekotanie w silniku i nie wiem czy to zaworki czy napinacze łańcuszka tak słychać a może to jeszcze co innego dodam ze na postoju chodzi normalnie jak dizelek pozdrawiam i licze na pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomuss89 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam! Masz może jakas konkretną informację o tym problemie. Tez mam x-traila i zastanawiam sie co moze byc przyczyna tego stukotu. Jezeli cos wiecej bedziesz wiedzial na ten temat to proszę o informacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jeżeli to występuje tylko i wyłącznie na pierwszysch dwóch biegach ( przy gwałtownym przyspieszaniu ), zainteresowałbym się napinaczem łańcuszka ( zdaje sie, górnym ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomuss89 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Niestety występuje na wszystkich 6-ciu biegach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tym bardzie trzeba to sprawdzic i wyeliminowac łańcuch. Sam jestem ciekaw co to może byc, podejrzewam że kilku uzytkowników z dzialu Almera, również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomuss89 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Dość długie kręcenie rozrusznika (ok 5s) i niestabilna praca zimnego silnika to raczej wina wtryskiwaczy czy innego podzespolu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jeżeli tylko przy silnych mrozach, to filtr paliwa i galareta z oleju napędowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba382 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam Zawsze pomogę zdiagozować usterkę. Polecam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.