Gość picia1237 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja mam nissana sunny rocznik 1988 nowy nie jest 1.7 diesel rozrusznik kręci z rury dym leci a nie pali co morze być tego przyczyną pomóżcie bo mi samochód jest bardzo potrzebny bo razem z synem jesteśmy zapalonymi wędkarzami a nie mamy czym jeździć nad Wisłę koniec sezonu tuż tuż i chcieli byśmy jeszcze parę rzazy połowić ale nie mamy czym pomóżcie proszę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merid Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 a rope masz wlaną, czasami jest tak ze mozesz miec za mało druga opcja za zimno dla disla, kiedys rozpalalo sie ognisko pod silnikiem (oczywiscie nie mowie ze ty masz tak robić) trzecia opcja może świece żarowe trzeba wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 A dym taki biały rzadki czy kopcenie? Pod maską oprócz rozrusznika cisza, czy jakiś szczątkowy zapłon zachodzi? U mnie kiedyś poluzowało się połączenie kabelka na listwę świec i też nie mogłem odpalić. Dym był biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 A dym taki biały rzadki czy kopcenie? Pod maską oprócz rozrusznika cisza, czy jakiś szczątkowy zapłon zachodzi? U mnie kiedyś poluzowało się połączenie kabelka na listwę świec i też nie mogłem odpalić. Dym był biały Witaj, ale przeciez to diesel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja mam nissana sunny rocznik 1988 nowy nie jest 1.7 diesel rozrusznik kręci z rury dym leci a nie pali co morze być tego przyczyną pomóżcie bo mi samochód jest bardzo potrzebny bo razem z synem jesteśmy zapalonymi wędkarzami a nie mamy czym jeździć nad Wisłę koniec sezonu tuż tuż i chcieli byśmy jeszcze parę rzazy połowić ale nie mamy czym pomóżcie proszę !!! wyglada na to ze swieczki do wymiany kolego sprobuj go podgrzac kilka razy albo zaloz mu bezposrednio z akumulatora na swiece napiecie kablem tylko uwazaj bo nie wiem czy tam czasami w tym 1,7d nie bylo swiec na 6V??? bo wtedy spalisz po prostu jak swiece sa stare to moga sie zarzyc ale nie beda juz dawac ciepla ja mialem w swoim 2.0d ale tam sa swieczki na 12V tez mi juz jedna od starosci musiala nie grzac to palil na dotyk ale przy rozruchu byl bialy dym i chodzil z 10sekund jak na 3 cylindry trzasl sie sprawdzalem swiece grzaly wszystkie ale kupilem nowe 4 sztuki ngk oryginalne i po wymianie spokoj (poprostu zmeczenie materialu czy cos musi opor spadac i slabo grzeja po latach nie daja temperatury) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 nie no bez przesady, nie jest tak zimno i mam nadzieje ze nie ma tak wypierdzielonego silnika zeby ognisko podpalac po silnikiem hehe,oczywiscie taki zamiar miałem robic jak kiedys miałem passata z 91 r,szwabski szajs,ale kolega ma japana,znajoma miała w takiego samego sunny ponad 600tysi przebieg, brał juz olej jak h...,ale -15 i draskał jak trza.wiec mysle ze moze wina lezy w swiecach żarowych,moze któras spalona,a moze trzeba zadbac o stan akumulatora,klem i rozrusznika.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 przy takiej temperaturze to i na 2 swiecach odpali w moim starym dieslu sierra 2.3 na dwoch odpalal ... tylko grzanie na 3 razy ...no i tam duzy aku jest okolo 100 mAh dodam jeszcze ze ta sierra miala ponad 1mln km przejechane i bierze od cholery oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 przy takiej temperaturze to i na 2 swiecach odpali w moim starym dieslu sierra 2.3 na dwoch odpalal ... tylko grzanie na 3 razy ...no i tam duzy aku jest okolo 100 mAh dodam jeszcze ze ta sierra miala ponad 1mln km przejechane i bierze od cholery oleju Z tym 100 mAh to już trochę przesadziłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) sergiej zgodze sie z tobą,no ale wiesz nie kazdy diesel odpali na dwuch swiecach,no i ty o tym wiedziałes i czaiłes ile go krecic i grzac,a kolega niema o tym zielonego pojecia,a sprawdzenie swiec w starszych dieselkach i drobnych pierdułek które za to odpowiadaja to raczej pierwszozednie sie robi no i oczywiscie paliwko czy dochodzi,albo czy gdzies nie zapowietrzony jest układ,chyba ze to nie to to walczy sie dalej. Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Chemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witaj, ale przeciez to diesel... No wiem że diesel. Ja też mam diesla (CD20E). Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Powinno być "listwa świec żarowych" i "samozapłon". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi