qador Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 PILNE podczas jazdy moim autem p11 zaczynają piszczeć hamulce jakby jechało ze mna stado swierszczy to z lewej to z prawej, pisk ustępuje po naciśnieciu pedału hamulca a po zwolnieniu go nadal zaczynaja piszczec. prosze o rade co moze byc tego powodem i co polecacie.pozdr. PILNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 w pierwszej kolejnosci rozebrać i oczyścić zaciski . sprawdzić czy nie są zapieczone prowadniki i tłoczek.. badziewne klocki tez powodują taki efekt.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 badziewne klocki tez powodują taki efekt.. ja mam zalozone Green Stuff'y i piszczy jeden przy hamowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jeśli piszczą po rozgrzaniu hamulców to mogą być spuchnięte (od wewnątrz) przewody elastyczne. Ja teraz jestem na etapie poszukiwania przewodów. Prawe kolo popiskiwało, później się z niego dymiło. Zacisk działa prawidło, wiec wymienię przewody elastyczne i zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styk Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Rowniez mam problem z popiskujacymi hamulcami, klocki z tylu wygladaja na ok, bede miec czas to rozbiore zaciski i profilaktycznie wyczyszcze. Dziwne jest, ze jak ostatnio zmienialem na stalowe felgi, to wulkanizator mial problemy ze zdjeciem kol z tylnej osi [ duze problemy ] ... Moze to byc spowodowane grzejacymi sie tarczami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.