Gość M22Mariusz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Kolega kupił piękną wydawać by się mogło almerkę z niemiec. silnik 2.2 115 KM rocznik 2000 i ma problem. Autko wszystko pięknie jeździ tylko że do 100 km/h i koniec.. nie wie co jest grane czy to turbina czy cokolwiek innego. czy Ktoś już spotkał się z takim przypadkiem w Almerze?? ?? Proszę o pomoc, jakąś sugestię, podpowiedź może od czego należało by zacząć sprawdzanie auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ale że co nie chce sie dalej rozpedzic, jaiś mułowaty jest czy sie dusi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M22Mariusz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Mułowaty jest.. wrzuca kolejno biegi, dochodzi do 100km/h i więcej wycisnąć nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Hmm... Ale to jak kupił to od razu taki był czy po czasie mu sie to stało??? W sumie przyczyn to może byc duzo, takich jak przepływomierz, filtr paliwa a najbardziej to zanieczyszczony układ dolotowy wraz z wydechem, to taka podpowiedź z mojej strony. Ja posiaam almerke 2.2 di ale TINO to ci powiem ze to 210km/h leci ale mam chip tuning na 121 koni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M22Mariusz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 W sumie on kupił to auto od handlarza wiadomo jak to u nas.. i nic nie było. Pracowało równo i leciało spokojnie ponad 100 tylko po jakimś czasie właśnie taki problem wystąpił i nic poza tym, tak to autko jest ok.. tylko ten problem żeby pokonać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Kolega kupił piękną wydawać by się mogło almerkę z niemiec. silnik 2.2 115 KM rocznik 2000 i ma problem. Autko wszystko pięknie jeździ tylko że do 100 km/h i koniec.. nie wie co jest grane czy to turbina czy cokolwiek innego. czy Ktoś już spotkał się z takim przypadkiem w Almerze?? ?? Proszę o pomoc, jakąś sugestię, podpowiedź może od czego należało by zacząć sprawdzanie auta. Powinna iść 190 bez bólu Może być walnięta turbina można sprawdzić czy w ogóle pompuje, na postoju dodać gazu tak do 3000 obr i zobaczyć czy rura (czarna gumowa wychodzi z turbiny) twardnieje. Poza tym, przepływomierz, filtr paliwa, powietrza... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Kaliński Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Kolega kupił piękną wydawać by się mogło almerkę z niemiec. silnik 2.2 115 KM rocznik 2000 i ma problem. Autko wszystko pięknie jeździ tylko że do 100 km/h i koniec.. nie wie co jest grane czy to turbina czy cokolwiek innego. czy Ktoś już spotkał się z takim przypadkiem w Almerze?? ?? Proszę o pomoc, jakąś sugestię, podpowiedź może od czego należało by zacząć sprawdzanie auta. U mnie było to samo , ale nawet 100 nie osiągał i góra 3000 obrotów, przepływomierz powietrza, w warszawie za 300 zł orginał można dostać, nie pamiętam adresu , ale znalazłem go na jakimś forum . Wymienić można samemu. Potem wycisnołem 180 więcej się bałem na naszej A2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.