marso73 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Po nocnym deszczu, rano zauważyłem kałuże na dywaniku gumowym po stronie pasażera. wymacałem ręką, że cieknie woda gdzieś po obudowie nawiewu z prawej strony, od strony komory silnikowej. cieknie po rezystorze silnika elektrycznego dmuchawy. Może ktoś miał taki problem - będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniele89 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 mi też czasami z tamtej okolicy woda kapie i kiedyś znajomy mi coś wspomniał, że parownik? do wymiany, czy coś takiego;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Po nocnym deszczu, rano zauważyłem kałuże na dywaniku gumowym po stronie pasażera. wymacałem ręką, że cieknie woda gdzieś po obudowie nawiewu z prawej strony, od strony komory silnikowej. cieknie po rezystorze silnika elektrycznego dmuchawy. Może ktoś miał taki problem - będę wdzięczny za pomoc. Problem stary jak to forum , korzystamy z opcji szukaj : Temat " woda na dywaniku pasażera" Za przecieki winna jest zielona spinka na podszybiu która przecieka. Trzeba zdemontować wycieraczki i podszybie , po stronie pasażera będzie zielona spinka i w tym miejscu trzeba uszczelnić . mi też czasami z tamtej okolicy woda kapie i kiedyś znajomy mi coś wspomniał, że parownik? do wymiany, czy coś takiego;] Może masz zapchany odpływ od parownika , jak woda ci się pojawia po użyciu klimatyzacji. Od komory silnika na ściance grodziowej wystaje rurka . W celu znalezienia odpływu popatrz poniżej i w kierunku środka grodzi od wejścia przewodów klimatyzacji do kabiny tam powinna wystawać rurka na około 3 cm . Przepchaj jakimś drutem ale nie wpychaj więcej jak 15 -20 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Jak cieknie po silniku dmuchawy to spinka, zwłaszcza że kałuża pojawia się po deszczowej nocy. Zatkany odpływ z parownika to kapiąca woda ze szczeliny pomiędzy obudową parownika a ramką filtra kabinowego (po wyjęciu filtra wystarczy włożyć palec do obudowy aby stwierdzić, że jest tam pełno skroplin). Woda z parownika również pojawia się głownie w czasie deszczu, a to dlatego, że powietrze jest b. wilgotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 O boże ;-) zawsze sie znajdzie ktoś kto wykopie stary temat ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 O boże ;-) zawsze sie znajdzie ktoś kto wykopie stary temat ;-) Boże pisze się z dużej litery ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Chyba z Wielkiej chciałeś powiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marso73 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam dzięki za pomoc, a Tobie rudy futrzaku szczególnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darecki Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 W mojej P11.144 miałem podobny problem. W moim przypadku rozmontowałem całe podszybie i przy pomocy silikonu dekarskiego uszczelniłem przednią szybę. Od pół roku mam z tym święty spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.