Majkel. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, Po raz pierwszy przedstawiam swoją Almerę N16. Kilka osób widziało mnie na sporadycznych zlotach. Mam ją od dwóch lat, sprowadzona z niemiec. Jest to dosyć bogata wersja i cieszę się że udało mi się taką zdobyć po kilku miesiącach poszukiwań. Dane Techniczne Model : Almera N16 Rok: 2000 Przebieg: 130K Silnik: 1.8 nieżrąca oleju jednostka (Olej Mobil 0W40) Moc / Moment: 120KM / 153Nm Aktualnie: - 4 x AIRBAG - Klimatyzacja - Wstawiony: Car Audio (Pioneer 700BT , Głośniki 4 x Pioneer, wzmacniacz Sony 4 x 100W) - Elektryczne szyby / lusterka - Elektryczny szyberdach - Aluminiowe dokładki progowe - Zrobione podgrzewanie lusterek - Wymienione zostały jak dla mnie okropne fotele oraz boczna tapicerka na wersje po FL z 2004r. - Dokładki do zderzaków i progi z firmy GIA-CUZZO - Polakierowane listwy w kolorze nadwozia - Wstawiona lotka - Przyspawana końcówka wydechu - Po potrąceniu przeze mnie dzika zmieniona została maska na model po FL z małym logo nie wtłoczonym - Skrócony drążek skrzyni biegów Alufelgi - letnie: 205/45 R17 (Nankang Ultra Sport NS-II) zimowe: 195/60 R15 (Dunlop SP Winter Sport 3D) Plany na wiosnę: - lepsze sportowe hamulce, tarcze - Sportowe zawieszenie, prawdopodobnie gwintowane - Uturbienie tej znienawidzonej przez niektórych 1.8 - Cichy 2,5 Wydech Wszystkie aktualne plany niestety muszę pozostawić do zrealizowania najlepiej klubowiczom Wszelkie uwagi propozycje jak najbardziej mile widziane Fotki: Fotki środek: (stary zielony i nowy ciemny) Wykres z hamowni: (PRZED i PO wymianie przepływomierza) Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Majkel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 ładna sztuka..powodzenia w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scribler Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 No fura całkiem ładna, powodzenia w dalszych modach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Widzę że coraz więcej prezentacji N16 Optycznie prezentuje się fajnie więc teraz trzeba coś po maskę wrzucić. Coś niski NM Ci wyszedł na hamowni, na którym biegu hamowane auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Nie szalej ze srednica wydechu. Do takiej pojemnosci to 2" moze ciut wiecej. 63mm to bys mial wiecej niz moja maxima 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) ok Dzięki .. był hamowany na 5-tym.. 3 miesiące później na 4-tym też był, ale bez różnicy znaczącej.. Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Majkel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Możliwe że źle dobrane przełożenie. Poszukaj wykresu wujka_trzciny, masa i zobacz na jakim przełożeniu byli hamowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ładna zadbana almerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Możliwe że źle dobrane przełożenie. Poszukaj wykresu wujka_trzciny, masa i zobacz na jakim przełożeniu byli hamowani. Ładna i srebrna Co do hamowni - na 4 biegu powinno być z tego co pamiętam przełożenie 52. Tu mogły Ci uciec Nm jeśli było źle dobrane. Coś w niej już grzebałeś? Dolot, kat? Bo wydech jeszcze nie ruszany jak rozumiem. Mocy już nadwyżka w stosunku do serii jest Do wydechu w n/a 2 cale jest ok, max co można dać to 2,25 cala - wg gości z USA. Jeśli pod planowane turbo to 2,5 cala jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 na 4-tym biegu miałem przełożenie ustawione 50.. wyszło 152 NM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noSSbuk Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Jak ją trochę zmieniłeś to jakoś wygłada, ale mi te nowe almery nie za bardzo do gustu przypadły:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soda Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Nieźle wygląda ten bodykit. Plany odnośnie zbliżenia jej do ziemi jak najbardziej uzasadnione Powodzenia m modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian93 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Bardzo ładna ten szyberdach był seryjnie ???? bo nie wiedziałem nigdy takiego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyc Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ładny egzemplarz i to z 3miasta napisz jak skróciłeś drążek od zmiany biegów? strasznie długa ta seryjna wajcha a shorta nie idzie do tego kupić... gałka jest OEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi