Argoss Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam Kolegów. Własnie u mnie też zaczeły sie trzaski, tarcie. Na poczatku myślałem że coś w środku deski ale po otwarciu maski i szukaniu krok po kroku szybko znalazłem źródło problemu - plastik na zewnątrz u dołu szyby . Mam nadzieję że serwis szybko załatwi sprawę z tą irytującą przypadłością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Czy ktoś z forumowiczów rozwiązał w serwisie sprawę stuków/trzasków przy odsłoniętym dachu ? U mnie od niedawa pojawiły sie dziwne delikatne stuki/trzaski dochodzące z tyłu podczas jazdy. Około dwóch tygodni zajęło mi lokalizowanie irytujących odgłosów (półka tylna, plastiki itp). Dzisiaj przypadkowo zamknąłem całkowicie dach i odgłosy całkowicie ustały....Niestety rady o częściowym zasunięciu dachu nie pomagają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja ma problem, ale nie zamykam do końca rolety i trzaski ustają (zamykam do końca a potem minimalnie wysuwam do przodu) Zastanawiałem się nad reklamacją, ale mam obawy, że jak serwis dobierze się do tego to pojawią się więcej stuków i trzasków;) Sam jestem ciekawy czy ktoś z nas już przeszedł taką naprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Właśnie w tym jest problem ,że obawiam się demontażu, żeby nie było jeszcze gorzej. Czytając o problemie z roletą słoneczną nigdzie nie natknąłem się na sposób rozwiązania usterki prze serwis. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczopus Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Dzień dobry, Czy ktoś poradził sobie ze świerszczem z obrotomierza?? Przy obrotach ok. 2000 rpm słychać ciche trzeszczenie z okolic zegarów. Nie jest to bardzo głośne, ale jednak irytuje. Raczej nie jest to podszybie - najpierw podkleiłem taśmą, później poleciałem silikonem. QQ J10, przebieg 52kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Przytrzymaj w dół ten "daszek" nad zegarami i zobaczy czy ustanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczopus Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Dzięki. Daszek zdemontowałem i stuki nadal były. W jednym z tematów znalazłem, że tak hałasuje silniczek od wskazówki obortów - pomaga na to wymiana zegarów. Podobno po FL -> TTTM. Pozostaje jedynie jeździć zawsze z włączonym radiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Witam Koledzy i proszę o pomoc. Jestem nabywcą Nissana Qashqai 2.W ubiegłym tygodniu odebrałem z salonu nowe auto, którym przejechałem ok 600 km i zauważyłem a raczej usłyszałem, że przy jeździe z określoną wartością obrotów tak ok 2000 z prawej strony kokpitu na wysokości poduszki powietrznej nad schowkiem ze środka dobywa się uporczywe brzęczenie. Początkowo próbowałem dokręcić śruby mocujące zamykany schowek po stronie pasażera sądząc, że w tym może tkwić problem, wkładałem szmatkę w szczelinę pomiędzy szybą czołową a kokpitem z prawej strony ale nic to nie dało dalej brzęczy. Czy Ktoś z Was spotkał się z czymś takim w modelu Qashqai 2 ? Będę wdzięczny za wszelką pomoc, za co z góry dziękuję Pozdrawiam Edytowane 25 Września 2016 przez Spinacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Witam Koledzy i proszę o pomoc. Jestem nabywcą Nissana Qashqai 2.W ubiegłym tygodniu odebrałem z salonu nowe auto, którym przejechałem ok 600 km i zauważyłem a raczej usłyszałem, że przy jeździe z określoną wartością obrotów tak ok 2000 z prawej strony kokpitu na wysokości poduszki powietrznej nad schowkiem ze środka dobywa się uporczywe brzęczenie. Początkowo próbowałem dokręcić śruby mocujące zamykany schowek po stronie pasażera sądząc, że w tym może tkwić problem, wkładałem szmatkę w szczelinę pomiędzy szybą czołową a kokpitem z prawej strony ale nic to nie dało dalej brzęczy. Czy Ktoś z Was spotkał się z czymś takim w modelu Qashqai 2 ? Będę wdzięczny za wszelką pomoc, za co z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Odgrzeję temat, bo i u mnie zaczęło "pierdzieć" podszybie... Najpierw lekko od str pasażera, później kierowcy a po wymianie wahaczy i łozysk (demontaż podszybia) po środku, to była już jakaś masakra przy prędkościach autostradowych... Tłumaczenia nie trafiały więc jedyne co pozostało to zakasać rękawy. W skrócie: 1/ Demontaż podszybia 2/ Wyczyszczenie z piasku i in. syfu 3/ Oklejenie szyby taśmą, na bokach dwustronną W końcu nastała cisza… I jak się okazuje – można, tylko kwestia podejścia. podszybie1.jpg podszybie2.jpg podszybie3.jpg podszybie4.jpg Elsebo, możesz mi napisać co to za taśma i gdzie można kupić? Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Yonex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urfeen Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 taka tasma TESA za 10złhttps://www.aliexpress.com/item/2X-19mmx15m-Tesa-Coroplast-Adhesive-Cloth-Tape-for-Cable-Harness-Wiring-Loom-G0286/1877126546.html?spm=2114.01010208.3.2.XQfGrD&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10068_10136_10137_10138_10060_10062_10141_10056_10055_10054_128_10059_10099_10103_10102_10101_10096_10148_10052_10053_10050_10107_10142_10051_10143_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_10078_10079_10073_10070_10123_10124,searchweb201603_4,afswitch_1,ppcSwitch_5,single_sort_0_default&btsid=e5615dba-849b-4eca-9d13-23e0d760bf83&algo_expid=e4d0fca9-ad23-4d39-82b9-5168ebbf1a88-0&algo_pvid=e4d0fca9-ad23-4d39-82b9-5168ebbf1a88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 dzięki za info o taśmie. jak dobrze zrozumiałem, rant szyby w dolnej części ma być oklejony dookoła (na zewnątrz i od wewnątrz) taśmą dwustronną, i później zakładamy ten plastk z podszybia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Co może trzeszczeć, brzęczeć w zegarach, nieco na lewo od nich? Kratka-nawiew? Przyciskałem co się dało ale nic to nie dało. Coś brzęczy wewnątrz. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Co może trzeszczeć, brzęczeć w zegarach, nieco na lewo od nich? Kratka-nawiew? Przyciskałem co się dało ale nic to nie dało. Coś brzęczy wewnątrz. Może to być daszek nad zegarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentoras Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Witam Panowie, Ja zauważyłem następujące uporczywe zjawiska. - skrzypiąca kierownica (tarcie metal - guma, smar silikonowy nie pomaga) -piszczące pedały hamulec, sprzęgło i gaz (wysmarowałem spreyem silikonowym wszystko co się dało, nadal słychać delikatny pisk) - skrzypiący fotel (nie potrafię tego rozwiązać) - stuki z podszybia (zdemontować podszybie, wyczyścić, podkleić i bd dobrze) - szum z lewej strony szyby (zaślepka, fragment od podszybia lubi wypadać z zatrzasków/odrywać się z taśmy dwustronnej, przykleić na stałe jakimś elastycznym klejem) Teraz czytam o zegarach... Q J10 to na prawdę ciężkie auto... do zniesienia, a ja mam hopla na punkcie wszystkich stuków/puków, piszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Skrzypiąca guma musisz dobrze wysmarować tą gumę mnie też za pierwszym razem się nie udało ale teraz jest dobrze Skrzypiący fotel sprawdź czy czasem nie skrzypią mocowanie pasa kierowcy bo ja miałem to spróbuj odpiąć pas jak zacznie skrzypieć mnie skrzypi mocowanie pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentoras Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 1 godzinę temu, agit11 napisał: Skrzypiąca guma musisz dobrze wysmarować tą gumę mnie też za pierwszym razem się nie udało ale teraz jest dobrze Skrzypiący fotel sprawdź czy czasem nie skrzypią mocowanie pasa kierowcy bo ja miałem to spróbuj odpiąć pas jak zacznie skrzypieć mnie skrzypi mocowanie pasa Sprawdzałem uchwyt pasów, ruszałem nim na wszystkie strony. Cisza. Chyba że w środku mechanizm zatrzaskowy pasa? Jak ogólnie z pasami sobie poradziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Skrzypi przy zapięciu spróbuj w czasie jazdy jak skrzypi przytrzymać zapięcie czy przestanie. Na razie z tym nic nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentoras Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 7 godzin temu, mentoras napisał: Witam Panowie, Ja zauważyłem następujące uporczywe zjawiska. - skrzypiąca kierownica (tarcie metal - guma, smar silikonowy nie pomaga) -piszczące pedały hamulec, sprzęgło i gaz (wysmarowałem spreyem silikonowym wszystko co się dało, nadal słychać delikatny pisk) - skrzypiący fotel (nie potrafię tego rozwiązać) - stuki z podszybia (zdemontować podszybie, wyczyścić, podkleić i bd dobrze) - szum z lewej strony szyby (zaślepka, fragment od podszybia lubi wypadać z zatrzasków/odrywać się z taśmy dwustronnej, przykleić na stałe jakimś elastycznym klejem) Teraz czytam o zegarach... Q J10 to na prawdę ciężkie auto... do zniesienia, a ja mam hopla na punkcie wszystkich stuków/puków, piszczeń. Zapomniałem o jeszcze jednym zjawisku: - mechanizm gałki zmiany biegów (pod mieszkiem) również skrzypienia, po zdjęciu mieszka silikon w sprayu nie pomaga). Jeśli chodzi o wszystkie wymienione „usterki”, będę próbował nasmarować elementy smarem miedzianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi