Gość sebus1981 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam Serdecznie Maniakow Sunniakow Mam maly, albo duzy problem, prosil bym o pomoc, dobrze bylo by gdyby znalazl sie jakis maniak z Warszawy i znal sie troszke na tym aucie Otoz mam N14 1.6 16v Benz/gaz i od ok 2 tyg mam problem z obrotami... Auto na benz jak i gazie nie utrzymuje obrotow, a nawet czasem gasnie, czy te auto ma gdzies silniczek krokowy, czy cos w tym stylu, co mozna zrobic bez wzglednych wydatkow.. o to link na moje auto:. http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nissan/Sunny/77067 jesli byl y ktos kto mogl by mi pomoc bede wdzieczny. GG 481415 powinno przyslieszyc, pisac nawet jak mnie nie ma Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moomoo_1 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 no akurat Twoje auto ma silniczek krokowy, bo silnik jest na wtrysku. niestety gdzie się znajduje nie wiem bo takiego nie posiadam. musisz poszukać, jeżeli przyczyna jest silniczek krokowy to krótkotrwałym rozwiązaniem jest jego przeczyszczenie ale i tak prędzej czy później znowu się zepsuje:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShaQ Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Siemanko Ja jestem posiadaczem słoneczka 1,4 16V 92r. też miałem problemy z obrotami, poszła wymiana wszystkich olejów filtrów i nic, ostatnio wymieniłem świece i przewody i nadal sporadycznie raz skaczą obroty a czasami tak jak by mocy pod pedałem gazu nie było i dławi. jak narazie też nie mam żadnego pomysłu, a jeżeli orientujesz się bardziej niż ja, to może wiesz czy mój model posiada silnik krokowy, bo z tego co jedni mi mówią to, że niby ma, a inny że nie ma, jak to jest, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.