Gość ras70 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Mam problem z zapieczonym zamkiem w zabudowie na mojej Navarze. Zabudowa firmy A&F Euroline. Klamka jest tak skonstruowana, że nie da się wyciągnąć czy "wybić" wkładki od tyłu. Czy zna ktoś firmę, która handluje tymi zabudowami w kraju? Muszę wymienić wkładkę lub całą klamkę. Czy można kupić same klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankbkak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 CZEŚĆ kolego niestety nie znam tej firmy ja mam zabudowę innej firmy z POZNANIA możesz tam uderzyć może coś ci pomogą albo doradzą co z tym fantem zrobić. US IMPORT POZNAŃ Tel;791660160 info.@usimport.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Ewentualnie wrzuć jakieś zdjęcia z ta zabudową. Może wizualnie się coś dopasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ras70 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) W załączeniu zdjęcia zepsutej klamki oraz całej zabudowy. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez ras70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Spryskaj zamek płynem WD40. Rdza lub brud, musi się rozpuścić po tym zabiegu. Też miałem problem z zamkiem w zabudowie, ale wd40 pomogło. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ras70 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Spryskaj zamek płynem WD40. Rdza lub brud, musi się rozpuścić po tym zabiegu. Też miałem problem z zamkiem w zabudowie, ale wd40 pomogło. Dzięki za radę, spróbowałem już ale bez skutku. Nie pomogło nawet parogodzinne moczenie w nafcie całego zamka. Zamek ani drgnął. Szukam dalej sposobu jak go ruszyć lub wymienić. Jak wygląda możliwość rozwiercenia zamka i dopasowania innej wkładki? Czy należy postarać się tylko o oryginalną wkładkę czy da się dopasować coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 ras70 zerknij pod ten link http://www.carryboy.sklepna5.pl/towar/1/nissan-navara-zabudowa-g-500-do-lakierowania.html jest tam zabudowa carryboya z podobna klamką. Może Ci to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mam carryboya, pierwszy raz zaniemógł po roku teraz obchdzę się z nim jak z jajkiem. Klamka jest tak mocowana, że woda, piach wszystko co lata leci prosto na wkładkę. Odwiedź dobrego ślusarza, oni mają swoje sposoby. Mi WD40 tez nie pomagało, a pan magik prysnął czymś tam i zaczęło śmigać do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Przy poprzednim samochodzie miałem obudowę koła zapasowego z zamkiem na kluczyk. Przez kilka lat nie korzystałem z zapasu to i zamek zakleił się brudem. Pryskałem wd40 i cx80 o podobnych parametrach oraz obstukiwałem kluczyk przy próbie przekręcania. W końcu udało się. Jeśli już uruchomisz zamek, wtedy trzeba wtrysnąć do środka sprayu silikonowego. Dobrze smaruje i nie schodzi pod wpływem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 tpirat co do montażu klamek to raczej we wszystkich zabudowach jest ten problem. Ja mam zabudowę ARB i zamki muszą być regularnie czyszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ras70 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 chyab jednak skończy się na wymianie całej klamki. Skontaktowałem się z USIMPORT z Poznaania i zaoferowali mi sprowadzenie nowej kompletnej klamki. Chyba będzie trzeba to zrobić i dbać o nią szczególnie. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pickup-camper.pl Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) To jest najlepsy pomysl. Jeseli masz stary klamka naprawiony i w trze tygodnie masz to samo, to nic cie nie daje. Lepy raz kupic nowe, i dlugo bedzie dobry. Pozdrawiam, Jens (Jestem Niemcem i nie umie pisac po Polsku) Edytowane 14 Grudnia 2009 przez pickup-camper.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi