Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zabudowa A&F - problemy z zamkiem

Gość ras70
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z zapieczonym zamkiem w zabudowie na mojej Navarze. Zabudowa firmy A&F Euroline. Klamka jest tak skonstruowana, że nie da się wyciągnąć czy "wybić" wkładki od tyłu. Czy zna ktoś firmę, która handluje tymi zabudowami w kraju? Muszę wymienić wkładkę lub całą klamkę. Czy można kupić same klamki?

Gość jankbkak

CZEŚĆ kolego niestety nie znam tej firmy ja mam zabudowę innej firmy z POZNANIA możesz tam uderzyć może coś ci pomogą albo doradzą co z tym fantem zrobić.

US IMPORT POZNAŃ

Tel;791660160

info.@usimport.pl

Spryskaj zamek płynem WD40. Rdza lub brud, musi się rozpuścić po tym zabiegu. Też miałem problem z zamkiem w zabudowie, ale wd40 pomogło.

Edytowane przez luk

Spryskaj zamek płynem WD40. Rdza lub brud, musi się rozpuścić po tym zabiegu. Też miałem problem z zamkiem w zabudowie, ale wd40 pomogło.

Dzięki za radę, spróbowałem już ale bez skutku. Nie pomogło nawet parogodzinne moczenie w nafcie całego zamka. Zamek ani drgnął. Szukam dalej sposobu jak go ruszyć lub wymienić. Jak wygląda możliwość rozwiercenia zamka i dopasowania innej wkładki? Czy należy postarać się tylko o oryginalną wkładkę czy da się dopasować coś innego?

Mam carryboya, pierwszy raz zaniemógł po roku teraz obchdzę się z nim jak z jajkiem. Klamka jest tak mocowana, że woda, piach wszystko co lata leci prosto na wkładkę. Odwiedź dobrego ślusarza, oni mają swoje sposoby. Mi WD40 tez nie pomagało, a pan magik prysnął czymś tam i zaczęło śmigać do dzisiaj.

Przy poprzednim samochodzie miałem obudowę koła zapasowego z zamkiem na kluczyk. Przez kilka lat nie korzystałem z zapasu to i zamek zakleił się brudem. Pryskałem wd40 i cx80 o podobnych parametrach oraz obstukiwałem kluczyk przy próbie przekręcania. W końcu udało się. Jeśli już uruchomisz zamek, wtedy trzeba wtrysnąć do środka sprayu silikonowego. Dobrze smaruje i nie schodzi pod wpływem wody.

tpirat co do montażu klamek to raczej we wszystkich zabudowach jest ten problem. Ja mam zabudowę ARB i zamki muszą być regularnie czyszczone.

chyab jednak skończy się na wymianie całej klamki. Skontaktowałem się z USIMPORT z Poznaania i zaoferowali mi sprowadzenie nowej kompletnej klamki. Chyba będzie trzeba to zrobić i dbać o nią szczególnie.

Pozdrawiam wszystkich.

Gość pickup-camper.pl

To jest najlepsy pomysl. Jeseli masz stary klamka naprawiony i w trze tygodnie masz to samo, to nic cie nie daje. Lepy raz kupic nowe, i dlugo bedzie dobry.

Pozdrawiam,

Jens

(Jestem Niemcem i nie umie pisac po Polsku) ;)

Edytowane przez pickup-camper.pl