Gość Virgo_ Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam, mam taki problem: kupiłem w necie czujnik ABSu tyle ze przyszedl on do mnie razem z cala piasta :-/ Nie wiem teraz jak wyjac ten czujnik, zeby go nie uszkodzic bo po dobroci nie chce wyjsc. Troche mi sie nie usmiecha wymieniac cala piaste, zwlaszcza, ze nie wiem w jakim jest ona stanie. Ma ktos jakis patent na wyjecie czujnika? Almera N15, czujnik lewy przedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Daj fotę jak możesz jak to wygląda... Może potraktuj WD40 kilka razy zostaw na dłużej itp... i wtedy działaj.. Powiem Ci szczerze nie wiem jak w almerkach n15.. Ale kiedyś miałem mitsubishi Space Wagon i czujnika ABSu nie dało się przełożyć używanego bo po prostu się totalnie niszczył przy wyjmowaniu.. rocznik 1994.. A polecam zrobić tak, że skoro i tak Twój nie działa to najpierw pobawić się na swoim męczyć go i sprawdzić w jakim stanie można wyjąć Twojego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam, mam taki problem: kupiłem w necie czujnik ABSu tyle ze przyszedl on do mnie razem z cala piasta :-/ Nie wiem teraz jak wyjac ten czujnik, zeby go nie uszkodzic bo po dobroci nie chce wyjsc. Troche mi sie nie usmiecha wymieniac cala piaste, zwlaszcza, ze nie wiem w jakim jest ona stanie. Ma ktos jakis patent na wyjecie czujnika? Almera N15, czujnik lewy przedni Szkoda że aż ze szczecina bo mógłbym Ci go wyjąć.. to da się zrobić.. ale bardzo ciężko, mam taki ściągacz do wirników turbo sprążarek.. robię dwa nacięcia między piastą i czujnikiem zakładam i wyciągam.. tylko broń boże młotkiem... może spróbuj zamoczyć obficie w wd40 i dopasuj rurkę w otór od strony przegubu, potem większą od strony zewnętrznej i postaraj się całość ścisnąć w dość dużym imadle.. tylko nie wal młotkiem bo ta końcówka magnetyczna pęknie i będzie do wywalenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.