Gość tanx Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 witam, kiedys nagle przestalo mi dzialac ogrzewanie tylnej szyby i jak do tej pory nie zaczelo dzialac, probowalem 2 inne przyciski niestety nawet na a sekunde sie nie wlaczy, chcialem zapytac co dalej robic? korzystam z okazji, ze mam rozebrana deske rozdzielcza i mysle zeby moze cos z tym podziałać, pierwsza rzecz to ogrzewanie tylnej szyby chyba nie ma bezpiecznika w N13?? Druga rzecz to gdzie jest jesli jest przekaźnik ogrzewania tylnej szyby, bo z lewej strony w przekaznikach pod maska nie widze owego, a za zegarami znajduja sie 3 przekazniki moze to ktorys z tych?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 U mnie też nie działało ogrzewanie szyby. Powodem okazały się styki we włączniku. Po rozmowie z jednym elektromechanikiem dowiedziałem się, że ponoć N14-ka nie posiada przekaźnika ogrzewania szyby. Nie chciało mi się w to wierzyć za bardzo, ale że po wyczyszczeniu styków we włączniku ogrzewanie odżyło dalej nie szukałem. Co prawda mówisz że zamieniłeś 3 szt i żadna nie działała ale sprawdź to. I zobacz czy w ogóle prąd dochodzi na styki od szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tanx Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 jednak okazało się, że winą był przycisk:) Wziąłem ze szrota jeszcze jeden i ten działa bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czyzbyroman Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 No właśnie moja teoria sprawdziła się. Niepotrzebnie kupowałeś włącznik. Włączniki te są rozbieralne, wystarczy przeczyścić styki (są posrebrzane i śniedzieją) i problem z głowy. Roman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.