lik10 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam Was serdecznie. Przepaliła mi sie żaróweczka od świateł postojowych, dokładnie lewy przód. Czy ktoś z Was juz sie dobierał do tego reflektora. Ciężko tam rękę włożyć, ze względu na akumulator, który pewnie trzeba odkręcić i wężyk od chłodnicy, który wydaje mi się że trzeba zdemontować. A może sytuacja jest podobna jak z tylnymi światłami, gdzie demontuje sie całe lampy do wymiany żarówki?. Przeglądałem manuala ale tam jest tak lakonicznie że szok, już lepiej opisana jest wymiana żarówek przeciwmgielnych. Pozdrawiam Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość speed Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Na 100% Musisz wyjąć akumulator, a wężyk juz niekoniecznie (to zależy od ręki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość speed Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) . Edytowane 11 Grudnia 2009 przez speed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinio_lodz Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) żarówkę pozycyjnych wymienia się bez problemu - z reflektora na górze wystaje dość długi spłaszczony na końcu plastik (lekko pod kątem w dół z miejsca w którym są pozycyjne) - przekręcasz go i wyciągasz żarówkę, nie trzeba nic demontować. dokładnie to tak wygląda Edytowane 12 Grudnia 2009 przez kinio_lodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lik10 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Przez te mrozy nie wymieniłem jeszcze postojówki, furka stoi niestety pod chmurka. Ale naszła mnie myśl żeby może wymienić na diodki. CO o tym sądzicie może macie jakieś doświadczenia w tym względzie? P.S kinio_lodz jestem Ci bardzo wdzięczny za fote dużo mi ułatwi na pewno Edytowane 26 Grudnia 2009 przez lik10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastard Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 w p12 2,0 wystarczą sprawne palce, znajomy mechanik mi pokazał jak wymieniać postojówki bez demontowania powłowy auta, podpisuję się pod pytaniem kolegi w sprawie ledów, chętnie bym zainstalował takowe ale nie wiem czy instalacja w p12 jest przystosowana do niskiego poboru mocy na żarówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pocisk10 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 w p12 2,0 wystarczą sprawne palce, znajomy mechanik mi pokazał jak wymieniać postojówki bez demontowania powłowy auta, podpisuję się pod pytaniem kolegi w sprawie ledów, chętnie bym zainstalował takowe ale nie wiem czy instalacja w p12 jest przystosowana do niskiego poboru mocy na żarówkach Powiem Ci, że na pewno świecą LEDy, ale kupiłem dwa i jedną potłukłem przy zakładaniu, więc przełożyłem z powrotem na tradycyjne. Ale świeciło więc problemów być nie powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lik10 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Powiem Ci, że na pewno świecą LEDy, ale kupiłem dwa i jedną potłukłem przy zakładaniu, więc przełożyłem z powrotem na tradycyjne. Ale świeciło więc problemów być nie powinno a powiedz kolego jakie to dokładnie LEDy byly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pocisk10 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Firmy nie pamiętam, nie przywiązywałem do tego uwagi, ale generalnie w5w, białe (bardzo ładnie świecące), zapłaciłem w sklepie coś koło 7-8zł za 2szt. Na allegro tego od groma http://allegro.pl/item848329877_zarowki_postojowe_led_w5w_r10_ba9s_dioda_walcowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fickus Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Podłączę się do pytania; jak wyjąć reflektor (szczególnie lewy) -mam strasznie zakurzony od środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam. Ja założylem juz drugie ledy bo poprzednie sie przepaliły. Te juz teraz też czasem mrugaja lepiej pozostac chyba przy zwykłych kupic najwyzej jakies białem albo niebieskawe i tez beda dobrze wyglądać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pozor Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Panowie powiedzcie jak wymienić żarówkę świateł drogowych od strony kierowcy ??Mam z tym nie mały problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Podłączę się do pytania; jak wyjąć reflektor (szczególnie lewy) -mam strasznie zakurzony od środka... Aby wyjąć reflektor trzeba zdjąć zderzak. Panowie powiedzcie jak wymienić żarówkę świateł drogowych od strony kierowcy ??Mam z tym nie mały problem Żarówka jest pod gumowym dekielkiem, zdejmujesz z niej kostkę i odpinasz dwa cienkie druciki trzymające żarówkę w gnieździe. Edytowane 18 Maja 2013 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Podłączę się do pytania; jak wyjąć reflektor (szczególnie lewy) -mam strasznie zakurzony od środka... Tak byłoby najprościej wszystko porozkręcać. Ale chyba szkoda czasu Aby wyjąć reflektor trzeba zdjąć zderzak. Ja osobiście rozkręciłem wszystko w zasięgu wzroku w okolicy reflektora łącznie z nerkami. Następnie odmocowałem nadkole bo na rogu zderzaka gdzie reflektor łączy się z błotnikiem jest śruba, którą odkręcałem 10 na patyku. przykręcona lampa do błotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi