george Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam. Od dłuższego czasu chcę je wymienić, bo nie wyglądają najlepiej, ale co sklep to inna opinia na temat żywotności pasków od poszczególnych producentów. Nie chcę zakładać czegoś co po paru tysiącach się rozsypie. Proszę o wasze opinie w tym temacie, szczególnie czego się wystrzegać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jak chcesz wymienić paski to na bosch lub contitech wg mnie są najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 No to już coś wiem. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 No to już coś wiem. Dzieki Witam, tak szczerze powiedziawszy, od 92roku upłynęło 17, prawie 18 lat, między czasie 300 tyś kilometrów, i mam jeszcze orginelne nissanowskie paski... wyglądają na spękane, ale wyglądają tak samo jak kupiłem wóz 12 lat temu.. miałem zapasowe w bagażniku, DAYCO ale zdążyły sparcieć przez 4 lata bo nie miałem czasu na wymianę..... i chyba już nie będę ich zmieniał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam, tak szczerze powiedziawszy, od 92roku upłynęło 17, prawie 18 lat, między czasie 300 tyś kilometrów, i mam jeszcze orginelne nissanowskie paski... wyglądają na spękane, ale wyglądają tak samo jak kupiłem wóz 12 lat temu.. miałem zapasowe w bagażniku, DAYCO ale zdążyły sparcieć przez 4 lata bo nie miałem czasu na wymianę..... i chyba już nie będę ich zmieniał... Wierzyć się nie chce , ale mnie pocieszyłeś, bo ja mam rok '99 i zaczynają pękać więc pomyślałem o wymianie. Zdrugiej strony jak Ty już tyle czasu jeździsz - może i ja spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Wierzyć się nie chce , ale mnie pocieszyłeś, bo ja mam rok '99 i zaczynają pękać więc pomyślałem o wymianie. Zdrugiej strony jak Ty już tyle czasu jeździsz - może i ja spróbuję Powiem Ci tak, wyglądają na spękane.. ale płutno w nicjh jest zdrowe, w sumie ew pęknięcie nie grozi niczym poważnym, zakładasz drugi i jedziesz dalej, to nie rozrząd... tylko!!! jednym z pasków pędzona jest pompa wody!!!!! muszisz o tym pamiętać żeby się pilnować, jeżeli wyśiądzie Ci jednocześnie wspomaganie kierownicy, i temp pujdzie do góry, to zatrzymaj się i zajżyj pod maskę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Tego się właśnie obawiam, że w najmniej oczekiwanym momencie pierdyknie U mnie są prawdopodobnie oryginały, muszę się dowiedzieć w ASO na podstawie VINu co w farbryce założyli i zkonfrontować pod maską . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.